fbpx
zanzibar

Zanzibar Tanzania

  • Rejsedestination
  • Pakkerejser/udflugter
  • Rejsebureauer

Rejser til zanzibar Tanzania

Vælger du at rejse til Zanzibar kan du vente dig en rejse med unikke madoplevelser, en mørk og interessant historie og ikke mindst en afslappende ferie med lækre strande og rolige omgivelser. Zanzibar hører til Tanzania og ligger ved landets østkyst. Tidligere i historien var øen centrum for slavehandel, men i dag blomstrer øen med masser af charme, glade indbyggere og fantastiske rammer for en afslappende charterferie.    Det er en forholdsvis lille ø som er mindre en fyn og har 1,3 millioner indbyggere. Øen er udover sin dramatiske historie kendt for sine bounty-hvide sandstrande med svejende palmer og azurblåt hav og de fantastiske snorkel eller dykkeroplevelser i det omkringliggende koralrev.   Zanzibar Tanzania er en lille øgruppe, hvor den mest populære og største ø er øen af samme navn. Ved hovedbyen ligger Stone Town som var centrum for slavehandel, men i dag er at finde på UNESCOS verdensarvsliste. Stone town og resten af øen er blevet formet af den arabiske, britiske, portugisiske og persiske kultur gennem tiden. Øen har en masse små og hyggelige gader, utrolig smukke moskéer, fort fra araberne og rigtig hyggelige markeder med egen dyrkede krydderier og mange andre fantastiske smagsoplevelser.   Det er nemt at rejse til Zanzibar Tanzania med fly og oftest kan man komme dertil på under et halvt døgn. Alt efter levestandard, kan man bo rigtig billigt på øen, men der findes også mange lækre hoteller og resorts med direkte adgang til de smukke strande.

zanzibar
zanzibar
zanzibar
zanzibar
zanzibar
zanzibar
zanzibar tanzania
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
strand

Slap af på verdens bedste strande

Hele øen er fyldt med utrolig lækre strande. Fra hotellerne er der direkte adgang til de palmefulde, bounty-hvide og utrolig smukke sandstrande. Ved Kendwa beach er der lækre hoteller, hyggelige restauranter og en hyggelig stemning blandt områdets hoteller og butikker. Det bedste her er dog den smukke solnedgang udover havet.

Ved østkysten er der mere roligt med et andet og mere stille publikum. Her kan man passe sig selv lidt mere og nyde stilheden og de luksuriøse omgivelser. Havet er her påvirket af tidevandet og kan derfor forsvinde flere 100 meter fra kysten.

Dykning

Dyk blandt koraller og vilde dyr

Området omkring øen er fyldt med koraller og dermed masser af planter og dyr. Her er gode dykkerforhold for nybegyndere såvel som øvede dykkere. Blandt de smukke koraller findes der alt fra små søde nemofisk til store og vilde dyr, mange dykkere drømmer om at se.

Her kan man dykke med alt fra manta rays og skildpadder til hammerhajer, revhajer, hvaler og delfiner. Mulighederne er mange, men de fleste store dyr spottes i perioden fra juni – marts.

nationalpark

Oplev Zanzibars rå og oprindelige natur

Jozani regnskov er den eneste national park der står helt uberørt hen. Den er kun 50 km2, men har et rigt og smukt dyre- og planteliv. Ønsker man at se, hvordan øen så ud før menneskerne begyndte at flytte til den, er det inde  Jozani regnskoven man skal opleve det oprindelige af øen. Desuden er der en masse plantage og smukke dyrkede områder som man kan komme ud og se med lokale guider.

Rejsetip

Hop på en båd ud på Prison Island. Her fortsætter historien fra slavetiden og der står en ruin af et fængsel fra sin tid. Desuden lever der kæmpeskildpadder på øen, som de har fået i gave af en britisk general fra Seychellerne

Sprog

Swahili, engelsk

Valuta

[TZS] Tanzania shilling

Lufthavn

[ZNZ] Zansibar Airport

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Oplev de forskellige områder – Kendwa beach

Selvom øen ikke er særlig stor, så er der forskellige områder på øen, som måske er mere interessante end andre. Vi tager her udgangspunkt i hovedøen som er den mest populære og den med bedst infrastruktur.

 

På nordkysten ligger den populære og lækre Kendwa beach samt Nungwi beach. Vi er helt vilde med Kendwa beach da det er et dejligt område med smukke solnedgange, gode dykkermuligheder og små hyggelige caféer og restauranter. Både Nungwi- og Kendwa beach er utrolig lækre med bounty-hvide sandstrande, palmer og et rigtig lækkert hav.

 

Udover Kendwa beach på den nordlige del af øen, er der også Matemwe og Pongwe på østkysten. Her er der ligesom ved Kendwa beach rigtig gode hoteller med adgang til stranden. Området er indbydende og lægger op til ren afslapning. På denne del af øen er der utrolig roligt og få strandsælgere. Her er der rigtig lækre hoteller og publikum er ofte dem der ønsker ro og sit eget selskab, frem for en masse underholdning, restauranter og børn rundt omkring sig. Det sjove ved området her er, at tidevandet er utrolig levende og derfor æder stranden i løbet af dagen. 

 

I Zanzibar city er det, det tidligere handelsområde for slaveri, Stone Town der er det store udflugts punkt. I byen er der livlige markeder og rigtig mange små gader. Her er der duft af lokalproducerede krydderier og sanseindtryk der leder til de arabiske lande. De arabiske lande har gjort stort indtryk på byen som har en smuk arkitektur med messingbeslåede og håndlavede døre. Desuden kan man få et dybere indblik i byens historie på det lokale House of Wonders museum.

Zanzibar Tanzanias smukke omgivelser

Omgivelserne på og omkring øen er utrolig smukke og tiltrækker mange besøgende hvert år. Havene omkring øen er kendt for rigtig god snorkling og dykning i koralrev. Området er rigtig godt for dykkere der elsker at undersøge det store marineliv. 

 

Det er muligt at dykke med hajer hele året rundt ved øerne. På bunden lever der fredelige revhajer, delfiner og skildpadder som er i området året rundt. Fra juni – marts er det muligt at støde på endnu flere hajer, søheste og eagle rays som er en stor og ufarlig rokke. I Vinterperioden kan man desuden opleve hammerhajer, hvalhajer og manta rays. Enorme og smukke dyr, som ikke er farlige for mennesker.  

 

Øen eksporterer og producerer rigtig mange krydderier og frugt. Derfor er store dele af jorden lavet om til plantager, som man kan tage ud og se på forskellige udflugter. Dog findes Jozani regnskoven er Zanzibar Tanzanias eneste regnskov. Den er ca. 50 km2 og viser hvordan øen så ud, før menneskene begyndte at bygge på øen. Her er der et fantastisk fugle- og abeliv i de forskellige områder der består af marskland, buskland og mangroveskove. 

 

Dog er det strandene som de fleste mennesker kommer til øen for. Zanzibar Tanzania er oprindelig fremkommet af koralrev og derfor er vandet og livet under havets overflade ualmindelig smukt og rent. Strandene rundt på øen er lange, men blød sand og mange steder er de ufortstyrret af mennesker og hoteller. Vil man bo på østsiden, kan tidevandet og ebbe ofte være en udfordring, da vandet trækker sig flere hundrede meter tilbage.

 

Derfor er området så populært

Har du 10 dages ferie eller mere, kan du godt begynde at kede dig på stranden, medmindre du blot elsker at slappe af på stranden. Mange kombinerer en ferie til Zanzibar med en safari rejse i Tanzania eller bestigning af Kilimanjaro. Det er Afrikas højeste bjerg og ligger også i Tanzania. Tanzania danner de perfekte rammer for en rejse, hvor både det aktive liv med fantastiske natur- og dyreoplevelser er i højsæde, samtidig med at man kan slappe af på nogle af verdens bedste strande. 

 

Tæt på Zanzibar ved Prison Island kan man se mere til slavehistorien. Her kom slaverne til, før de blev sendt videre til Stone Town. Ved Prison Island kan man opleve kæmpeskildpadderne, som i starten af 1900-tallet blev givet som gave fra Seychellerne. Er man ude på et eksotisk ø-hop, bør rejsen både gå til Seychellerne og Zanzibar Thailand da det er to forskellige ø-grupper med fantastiske omgivelser.

 

Det er bedst at rejse til Øen i vinterperioden fra januar til marts. Her er der færrest regnvejrsdage og vejret er roligt. Derfor er der masser af tid til at nyde strandene og gå på opdagelse uden at bekymre sig om vejret. Et typisk 3-stjernet hotelværelse ned til vandet kan bookes 450,- pr. overnatning. Alt efter hvor man bor og vælger at spise, kan man leve rigtig billigt. F.eks. koster 1,5 liter vand kun 4,5 kroner og ofte kan man spise aftensmad for 40 kroner.

Zanzibar tilbyder

Bicycle

0

Museum

Dykning

Low cost living

0

Markeder

Surfing

Vandreture

Snorkling

0

Eksotiske dyr

0

Jungle

0

Tæt på lufthavn

0

Min. 15℃ året rundt

0

Delfin- og hvalsafari

0

Diskoteker

0

Koralrev

0