fbpx
safari tanzania

Tanzania

  • Rejsedestination
  • Pakkerejser/udflugter
  • Rejsebureauer

Rejser til Tanzania

Tanzania er en af de mest populære afrikanske lande at rejse til. Dette skyldes de fantastiske muligheder som bestigning af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro, rejse øen Zanzibar og safari i Tanzania. Landet er beliggende ved Afrikas østkyst og hovedstaden er Dodoma, der er mere end 50 mio. indbyggere i landet.   Tanzania er den perfekte rejsedestination for ‘opleveren’ eller rejsegruppen der gerne vil opleve mange forskellige ting. Landet er fantastisk fordi det tilbyder rigtig mange muligheder. Udover Kilimanjaro, Dodomas vilde liv og trængsel, er her både enorme søer, smuk og lang kyst med koralrev og ikke mindst jungler, nationalparker og savanner. På den mest berømte savanne Serengeti kan man både opleve flodheste, løver, elefanter, giraffer og krokodiller.    De fleste charterrejser til Tanzania har ophold på tropeøen Zanzibar eller er med formål i en rejse til savannen. Vi anbefaler at man bestiller sin rejse til landet gennem en guide eller et rejsebureau, da mulighederne er mange og landet er stort. Vi anbefaler at kombinere trekking på Kilimanjaro eller besøg på savannen med afslapning på Zanzibar, for at opleve flere sider af landet.    Det er vigtigt at planlægge rejsen hjemmefra, da der skal bookes ture ind i savannen, eller bookes guider til trekking op af Kilimanjaro. Turen kan derfor hurtigt overskride feriebudgettet, da der kommer mange uforudsete udgifter. Der er rigtig mange seværdigheder og meget mørk historie i Tanzania som er kædet sammen med slavehandlen og invadering af araberne. Vi anbefaler derfor at man min. bruger 2 uger på at besøge landet. 

safari tanzania
zanzibar tanzania
safari tanzania
zanzibar tanzania
safari tanzania
safari tanzania
safari tanzania
safari tanzania
safari tanzania
tanzania
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
eksotiske dyr

Mød savannens vilde dyr på safari

Har du en drøm om at se Afrikas vilde dyr og opleve “The big 5” i sine naturlige omgivelser? På en rejse hertil kan I, i en af landets mange nationalparker opleve mange af jordens vilde dyr. Se bl.a. The big 5 som er løven, leoparden, elefanten, næsehornen og bøflen. Herudover er der rig mulighed for at se savannens mange andre vilde dyr som giraffen, gazellerne og selvfølgelig den smukke zebra.

Bjerge

Bestig Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro

Få en fantastisk oplevelse og en succes oplevelse ved at bestige Kilimanjaro. Vi anbefaler at man bruger 8 dage på at bestige bjerget, da kroppen skal akklimatiseres til de 5.895 højdemeter. Vandringen starter i knap 1000 meters højde, og går derfra op ad bjerget med professionelle guider.

Man kan bestige bjerget på 5 dage, dog anbefaler vi det ikke, da folk ofte bliver højdesyge og ikke klare bestigningen. Der findes mange forskellige ruter op af bjerget som I kan planlægge med de professionelle og lokale guider eller jeres rejsearrangør.

nationalpark

Kom på guidede ture på savannen

Mange drømmer om at opleve savannens vilde dyr og smukke naturområder. Her er det en mulighed i hele landet, at besøge savannens vilde dyr. Savannen kan besøges på flere forskellige måder og man kan bo direkte på savannen i store og lækre resorts. Er man mere primitiv kan der også arrangeres telt- og campture ude på savannen.

Dyrene observeres fra store firehjulstrækkere med lokale guider der viser jeg de smukke dyr. Serengeti er den største nationalpark i landet og er helt unik. Hvert år migrerer millioner af gazeller, zebraer og gnuer til området for at finde nye områder at græsse.

Rejsetip

Hvis I er på guidede ture på safari, bjergbestigning eller andet er det guld være at have 1$ sedler med. Der er mange ekstra hjælpere, som forventer drikkepenge, derfor er det godt at have vekslet i forvejen.

Sprog

Swahili, engelsk

Valuta

[TZS] Tanzanisk shilling

Lufthavn

[DAR] Julius Nyerere International Airport

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Mange seværdigheder i landet

Udover de nævnte seværdigheder som Tanzania er kendt for, findes der også mange andre ting at se udover safari udflugter og Kilimanjaro. 

 

Slavemarked: I Stone Town på Zanzibar kan man se det gamle slavemarked som bærer en forfærdelig historie. Det farverige Zanzibar vi kender i dag, har været en af verdens centrale områder for slavehandler. Stammefolk blev indfanget af primært arabere, for at sejle dem hjem som slaver. Slaverne havde forfærdelige forhold og døde ofte undervejs i de uhumske både. På markedet blev de pisket og tæsket, for at vise hvor udholdende de var.

 

Prison Island: Har en historie der er kædet sammen med slavehandlen. Changuu som er øens navn på Swahili, var mellemstation inden slaverne blev sendt videre til slavemarkedet. I dag står der en ruin af et fængsel, som blev bygget af en britisk general der købte øen. Fængslet er aldrig blevet brugt. Øen fik i starten af 1900-tallet kæmpeskildpadder i gave fra en guvernør på Seychellerne. De lever nu på øen og er den største attraktion.

 

Dodoma: Ligger centralt i Tanzania og er landets hovedstad. Dodoma er naturskøn og er en sjov by at opleve med store markeder og være tæt på naturen. Der findes forskellige markeder i byen, som er delt op i kategorier. Lidt udenfor byen ved Babati highway kan man opleve slagterne stå på ræd og række, for at sælge kød. Inde i byen er landets største moske og tæt på at der grotter med hulemalerier ved Kondoa-distriktet. Desuden kan man tage på dagsture til Mikumi nationalpark, som er den 4. største i landet. 

 

Ngorongo crater: Dette er et enormt krater som tangerer til at komme på listen over verdens 7 vidundere. Det kommer fra en vulkan der eksploderede for mere end 3 millioner år siden og menes at være højere end Kilimanjaro. Det er en fantastisk oplevelse at besøge krateret, da savannens vilde dyr lever og hører til her: løver, gazeller, leoparder, bøfler, bavianer osv.

 

Rejs på safari Tanzania

Ønsker man vilde safari oplevelser er Tanzania det rette sted. Her kan man opleve alle savannens vilde dyr – løver, giraffer, elefanter, næsehorn, bøfler osv. Om man vil bo i luksuriøse omgivelser midt på savannen eller campere blandt de vilde dyr, så er mulighederne altså mange for en unik oplevelse. Savannen og safariturene er nogle af de bedste i hele Afrika. 

 

Det Savannerne og safariturene i tanzania er mest kendte for er dyrevandringen fra millioner af dyr – gazeller, zebraer og gnuer som lever i fred og ro. På en rejse til savannen får man engelsktalende guider, som sørger for den vilde oplevelse. De kender dyrenes tilflugtssteder og giver mulighed for at opleve området i firehjulstrækkere med vinduesplads til alle.

 

Serengeti nationalpark er en af verdens mest berømte dyrereservater og den største savanne i landet. Det er bedst at rejse til parken fra januar – marts, da migrationen af dyrene og fødslen af nye kalve er ekstrem her. De mange hundrede tusinde nye dyr, omringer jeres firehjulstrækker og giver minder på nethinden som aldrig bliver glemt igen.

 

Vi anbefaler at man minimum bruger et par dage på savannen, for at få hele døgnet og dyrenes adfærd med. I parken vil man støde på kopjer, som er høje af granit og klipper hvor rovdyrene holder vagt og går på jagt fra. 

 

Derfor skal man rejse til Tanzania

De mange vilde naturfænomener som landet har at byde på, er nok overtagelse i sig selv. Bestigning af Kilimanjaro er en fantastisk oplevelse hvor man går fra at svede i +30 graders varme, til at fryse og være omringet på toppen af bjerget. Der findes mange forskellige ruter op ad bjerget, som din lokale guide kan fortælle meget mere om. Vores anbefaling og den generelle anbefaling er, at man bestiger Kilimanjaro på 8 dage. Hvert år prøver mere end 40.000 håbefulde bjergbestigere at bestige bjerget, men det er kun 45-55% af disse der når toppen. Det skyldes ofte, at folk prøver at bestige bjerget på omkring 5 dage og derfor ikke akklimatiserer kroppen til højderne og dermed bliver syge.

 

Junglerne, savannen, safariturerne, nationalparkerne, de mange søer, smukke kyststrækningerne og Zanzibar er rigtig gode grunde til at besøge landet. De mange smukke omgivelser som naturen byder på, udspringet til Nilen osv. er fantastiske at opleve. Det er ikke dyrt at rejse rundt i Tanzania, hvis man ikke ønsker at leve luksuriøst. Ofte koster safariture +20.000 kr. pr. person for 9-14 dage. Her er der dog også fuld forplejning, overnatning på +4 stjernet luksuriøse hoteller og guidede ture. Har man ikke behov for denne luksus, kan rejsen gøres meget billigere.

 

Ønsker man at opleve noget af det autentiske Afrika med den frygtelige slavehistorie, men samtidig opleve det vilde dyreliv og den smukke natur – så er Tanzania drømmedestinationen for jer.

Safari Eksotiske dyr Bountystrande
Safari i Tanzania og Kenya inkl. badeferie på Zanzibar
Priser fra: 35.499 kr

Den 17 dages lange rejse starter i Kenya hvor i allerede fra starten har mulighed for at opleve ‘The big five’ på savannen. Efterfølgende går rejsen til det berømte Serengeti  National Park i Tanzania og naturfænomenet Ngorongoro krateret. Her bruger i 4 dage på at opleve de mange eksotiske dyr på savannen mens i bor i camp. Rejser slutter på Zanzibar på et eksklusivt resort ved de bountyhvide sandstrande. Rejsen er inkl fly, overnatning, mad og udflugter.

Rejs med Ferie Med Formål
Bjergbestigning Safaritur Hel pension
Bestig Kilimanjaro - Afrikas højeste bjerg
Priser fra: 13.499 kr

Rejs med Ferie med formål til Tanzania for at bestige Kilimanjaro. De tilbyder flere forskellige muligheder for at bestige bjerget. Den korteste rejse er 9 dage og de andre 12. Hver rejse har sin egen rute op af bjerget læs mere på hjemmesiden om ruterne. På turerne er der lokale guider med, helpension og transport til bjerget. Bestigningen kræver god fysik.

Rejs med Ferie Med Formål
Bæredygtige rejser Skræddersyede rundrejser Lokal kultur
Ferie med formål

Ferie med formål er et nyt rejsebureau som har fokus på bæredygtighed. De skræddersyer rundrejser, hvor man enten besøger landsbyer og lever lokalt, besøger rehabiliteringscentre og overlever på lokale vilkår. Formålet med rejserne er udover unikke oplevelser, at gøre en forskel for dig, dyr dyrene eller de lokale gennem rejserne.

Rejs med Ferie Med Formål

Tanzania tilbyder

Bjerge

Strande

Diving

0

Berømte seværdigheder

Golf

0

Lake

0

Lave leveomkostninger

Market

0

Surfing

Tecking

0

Theme park

0

Snorkling

0

Zipline

0

Bungy jump

0

River rafting

0

Eksotiske dyr

0

Vandfald

0

Min. 15℃ året rundt

0

Delfin- og hvalsafari

0

Nationalparker

0

Koralrev

0

Inspiration

Drømmerejsen

Drømmerejsen? Find inspiration til din rejse

Hvad er din drømmerejse? Mange mennesker har mange drømme og derfor kan vi ikke udspensle din drømmerejse. Men læs med og bliv inspireret til din næste rejse