fbpx
Split Kroatien

Split Kroatien

  • Rejsedestination
  • Pakkerejser/udflugter
  • Rejsebureauer

Split Kroatien rejser

Når man rejser til Split i Kroatien får man simpelthen det hele på en gang. Byen er hovedstad i regionen og en rigtig moderne by. I byen er der både universiteter, store havne, klubber og barer, kendte koncept restauranter og stor opbakning til det lokale fodboldhold. Men her er også en gammel bydel, som er udnævnt til UNESCOS verdensarvsliste. Denne del består primært af et stort romersk kejserpalads. Men samtidig kan man bo på et 1. klasses hotel ned til havnen. Hvor man i det nye Split Kroatien kan gå på shopping i store lækre førsteklasses butikker, kan man derimod trække sig mod den gamle del. Den byder på gamle brostensbelagte stræder, små hyggelige caféer, og store paladser. Det er klassisk at strandene i Kroatien er af sten og det er ingen undtagelse her. Det betyder til gengæld utrolig klart og rent vand, hvor det er muligt at snorkle direkte fra vandkanten. Hvor man om dagen bruger de varme timer på stranden, så forvandles byen til en stor forlystelsespark om aftenen. rundt omkring byen er et hav af forskellige øer med hver deres historie og charme. Rejs derfor til Split Kroatien, hvis du ønsker en rejse med meget variation, flot natur og en fantastisk by.  

Split Kroatien
Split Kroatien
Split Kroatien
Split Kroatien
Krka nationalpark
Krka vandfald
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
Dykning

Dykning i Adriaterhavet

I området er det muligt for alle at komme til at dykke. Her kan man både tage open water dykkerkurser, men her er også udfordring for folk med advanced kursus.

Fra området findes der forskellige dykkerture, vi anbefaler en heldags tur, hvor man kommer forbi øen Solta, for at spise frokost og slappe lidt af. Vandet i Adriaterhavet er klart og dermed er sigtbarheden i top. Her er ikke mange koraller eller fisk, men et rigtig fint makroliv og mulighed for vragdykning.

Vandreture

Smuk middelhavsby med bjerg udsigt

På et kort ligner Dubrovnik og Split hinanden. Man kan mere eller mere det samme begge steder, men naturen er dog smukkere ved her.

Her er guidede ture i bjergene for alle der er i god form, og teknisk svære ruter, for de virkelig erfarne vandrere. Vil man på en smuk vandreferie er byen en fantastisk mulighed. Her findes mange forskellige og varierende vandreruter, samtidig med at man kan slappe af ved kysten og nyde lækker mad og lækre drinks om aftenen.

diskoteker

Billige og sjove fester

En god aften SKAL starte ved Rivieraen. Her kan man nyde Diokletianens paladset og solnedgangen med en kold drink i hånden. Langs Rivieraen findes der masser af barer og restauranter, men vores anbefaling er ST-Riva, som har egen balkon.

Vil man videre i byen, findes her flere diskotekter inde i paladset. Her kan man rigtig få gang i festen, da øl koster omkring 15,- og drinks kan man få for 20,-. Skal man rigtig flotte sig, koster en cocktail typisk 40,-.

Pris: Øl 15,-

Rejsetip

Vandr på Marjan Hill. En times vandring op af det grønne græstæppe og du har en fantastisk udsigt fra halvøen og udover Split. Nyd udsigten med picnic og kold rose.

Sprog

Kroatien

Valuta

[HRK] Kroatiske Kuna

Lufthavn

[SPU] Split Lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Oplev smukke omgivelser

Split Kroatien er udover sin fantastisk smukke kultur og by også kendt for naturen rundt om. Inde i landet er der store flotte bjerge, med flotte naturparker, søer og vandfald. Derimod er havet krystalklart, strandene er fantastiske og vejret om sommeren byder til, at man kan ligge ved stranden dag lang. Det fantastiske ved byen er, omgivelserne, priserne og de billige, men gode restauranter. Her skal man prøve nogle af de lokale delikatesser, da de smager fantastisk! Herudover er det også muligt, at tage på krydstogt til og fra Split Kroatien. Vi vil generelt anbefale en krydstogt ferie i Adriaterhavet, da man kommer rundt og besøger mange smukke byer. vil man ikke sejle så meget, er der også et hav af øer ud for Split Kroatien, som man kan sejle ud og besøge på et-dags-ture. Nogle af øerne vi vil anbefale på et ø-hop er Brac, Korcula, og Hvar som har fantastiske historier. Her er ruiner fra dengang romerne hærgede i landet, det kan ses ved den byen Klis og ved Salona.

Split Kroatien – forskellige muligheder

Byen har ligesom de fleste byer ved Kroatiens vestkyst rigtig meget at byde på. Split Kroatien har meget historie, er omringet af smukke øer, har et vildt natteliv og endnu flottere natur lige udenfor byen. I den gamle bydel kan man opleve rigtig meget. Her ligger caféer i den gamle søjlegang, der er både markeder med grøntsager, frugt og fisk og mulighed for at svinge kortet i de forskellige tøjforretninger. Vil man handle lokalt er her også lokale butikker med alt fra ost til håndværk og kunst.

Om aftenen skal I tage ned på promenaden og ‘slentre’ rundt som man gør i Split Kroatien. Her er der rigtig hyggeligt med god stemning, duften af middelhavet og fyldte restauranter med bl.a. friske fisk. Vil du gerne ligge på stranden er den nærmeste Bavice-stranden, da den ligger få meter fra havnen og havnepromenaden. Ønsker i mere ro kan man få dette på Marjan-halvøen, eller sejle ud til en af de mange små øer, som ligger ud for byen.

Udflugter i området

Er du rejst til byen og området, skal du med garanti forbi Krka nationalpark. Her er det mest kendte og største udflugtsmål Krka-vandfaldene. Det er muligt at bade ved dem, i det klare flodvand og få taget en masse fantastiske billeder. Her er flotte vandrestier, hvor man kan gå rundt og nyde hele nationalparken som er frodig og grøn og mulighed for at se hvordan de levede der i gamle dage på museum.

Er i lidt globetrottere og gerne vil krydser grænser, så anbefaler vi en tur til den historiske by Mostar, som ligger i Bosnien. Her er rigtig mange spor og kulturminder fra forskellige krige og de forskellige kulturer som har levet her. Byen er utrolig charmerende og har rigtig meget lokal kultur at byde på. Den er på UNESCOS verdensarvsliste, bl.a. pågrund af den berømte bro som går gennem byen. Den styrtede fra hinanden tilbage i 1993 under borgerkrigen, men er genopbygget. Udover disse udflugter og ture ud på nogle af øerne, så anbefaler vi river rafting da det er hammer sjovt. Her sejler man ned af floden Cetina med engelsktalende instruktører, som med garanti kan give dig et sus i maven.

Split tilbyder

Natur

Airport

0

Strande

Dykning

Madkvalitet

Low cost flight

0

Lave leveomkostninger

Market

0

Natteliv

Vandreture

Theme park

0

Transport

0

Winery

0

Snorkling

0

Zipline

0

Bungy jump

0

River rafting

0

Strandpromenade

0

Eksotiske dyr

0

Jungle

0

Vandfald

0

Tæt på lufthavn

0

Inspiration

ferie

Ferie i Europa

Ved du ikke hvor du skal hen på ferie, så søg lidt inspiration her. Vi kommer med gode råd til alternative destinationer, specielt hvis du er aktiv eller vild med natur og lokal kultur.

rejsepris for ferie

Beregn rejsepris for din ferie

Guide til hvordan du beregner prisen på din rejse. Rejseprisen er alfa og omega for mange, sørg derfor for, at få den billigste rejse og fedeste oplevelser.

shopping i kroatien

Alt hvad du skal vide om shopping i Kroatien

Vi giver overblikket over hvor mange penge der er at spare på shopping i Kroatien. Drik f.eks. øl til under halvpris af, hvad de koster i Danmark