fbpx
sicilien Italien

Sicilien Italien

  • Rejsedestination
  • Pakkerejser/udflugter
  • Rejsebureauer

Rejs til Sicilien Italien

Skal man opleve noget af det allerbedste fra Italien, så er det Sicilien. Det er Italiens og faktisk middelhavets største ø, øen tilbyder lidt af hvert. Den byder på en masse historie og aktiviteter. Er I derfor til traveture i middelalderen, god mad & vin og afslapning på stranden, så vil du altid kunne mærke øens historie. Vejret Sicilien byder på sommertemperature fra april-november, i sommersæsonen kan du forvente mere end +30 grader. Er du meget aktiv er der rig mulighed for flotte cykel- og vandreture. Sicilien er kendt for vulkanen Etna, som stadig er aktiv. Vulkanen og det nærmeste område byder på smuk natur og et rigt dyreliv.  Man kan også opleve dyrelivet under havet, da dykning i området er populært. Ønsker man afslapning på gode restauranter er øen kendt for sin gode mad og pizzaer. Søg mod storbyerne herunder Palermo, for at slappe af, shoppe italiensk modetøj og spise lækkert. Desuden vil det være en skam, at gå glip af mulighed for at smage på en masse lokal vin hos vinbønderne.Vi anbefaler grupperejsende at besøge øen, men den er dog et besøg værd for alle, grundet de mange muligheder øen tilbyder.

sicilien Italien
sicilien Italien
sicilien Italien
sicilien Italien
sicilien Italien
sicilien Italien
sicilien Italien
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
Storby

Den øde mafia ø med den smukke storby Palermo

Selvom øen består af meget rå natur, hård varme og vulkanen Etna, så består den også af flere smukke storbyer og her blandt andet Palermo. Kun få byer i Italien bærer så et mangfoldigt præg af seværdigheder, som Palermo gør. Byen har en masse historier, kontraster og fortællinger.

La Vuccuria er et marked i Palermo hvor der hersker utrolig meget kaos. Her er skrig og skrål, folk forhandler på livet løs og boder op og ned af hinanden. Man kan enten mase sig igennem markedet, eller smage sig igennem de lokale vare som kalkun, blæksprutter og et hav af krydderier.

I den anden ende af kulturskalaen finder man Cattedrale di Santa Maria la Nuova. Domkirken er utrolig smuk, stor og er berømt for sine mageløse, mangefarvede mosaikker, der udsmykker hver ledig centimeter vægplads.

Vingård

Vindyrkning siden oldtiden

Vin fra Sicilien har haft det rigtig svært, da myndighederne har tilskyndet kvantitet fremfor kvalitet. Her mistede Sicilianerne deres kvalitet og berømte smag. Myndighederne er dog blevet kloge og det kan man nu se på udbyttet af vinene fra øens områder. De er ved at nå en rigtig god kvalitet, og til rigtig gode priser.

Man er ved at blive bedre til at udnytte de mange solskinstimer på bjergsiderne til vindyrkning. Der sker derfor rigtig meget med vinen derfra lige nu. De producerer mest hvidvin, men rødvinen begynder at blive mere populær. Er man derfor en stor vinelsker, er øen et rigtig godt bud, på et sted hvor man kan komme ud og smage de lokale vine.

vulkan

Den aktive og kendte vulkan, Etna

Det må uden tvivl være den mest kendte vulkan i Europa. Vi har alle hørt om den, enten når den går i udbrud eller når den er med i en kryds og tværs. Etna ligger på østkysten og er 3.323 meter højt. Der går ikke mange år i mellem, når den går i udbrud. Vulkanen ligger på den afrikanske kontinentalplades neddykning og det har en påvirkning på magmaen som kommer op.

Det er muligt at vandre i nationalparken hvor Etna står og op ad bjerget. Underlaget for bunden af Etna er frodigt på grund af vulkanen og byder derfor på et rigt dyr- og planteliv. Her er desuden en masse grotter, som lavaen har gravet sig igennem.

Rejsetip

Selvfølgelig skal I se Palermo og Etna. Dog kan det på de varme dage være dejligt at komme på bådtur ude på det azurblå hav. Fra mange af havnene tilbydes der både snorkel og dykkerture, bl.a. med mulighed for vragdykning.

Sprog

Italiensk

Valuta

[EUR] Euro

Lufthavn

[PMO] Falcone–Borsellino Lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Siciliens Italiens kulturskatte

Udover lækre strande og en masse sol har Sicilien Italien meget andet at tilbyde. Vejret Sicilien Italien har sørget for et helt fantastisk område. Hvis man er glad for mad, er det sicilianske køkken en madoplevelse som man bare skal opleve. Vejret Sicilien sørger samtidig for, at man kan smage på nogle helt fantastiske lokale vine. Der er en masse historiske seværdigheder på øen, f.eks. er den hyggelige by Cefalú med aner tilbage fra middelalderen. Ønsker man at være mere aktiv, kan man opleve en smuk natur på cykel, eller vælge at bestige vulkanen Etna. Etna er over 3.000 m. høj og en af de mest fantastiske seværdigheder på Sicilien Italien. Landskabet byder på en masse stejle veje, som snor sig op mellem de små bjerglandsbyer. Er man til shopping bør man besøge Palermo, som er byens største ø og byder på en masse lokal kultur som karteller, kirker og middelalderbygninger.

Sådan er vejret

På Sicilien Italien er der en rigtig lang sommer. Det er muligt at opleve over 20 grader fra april – november. I sommerperioden er der ofte over 30 grader på øen, dette er primært i juli og august. Der forekommer sjældne tordenbyer, men som udgangspunkt er der sol hver dag og roligt vejr. I starten af efteråret er vejret mere behageligt, derfor er det en god rejseperiode for den typiske dansker at rejse til Sicilien Italien. I slut forår og start efterår er her høj sol, rigtig gode temperaturer og derfor mulighed for, at få en rigtig dejligt ferie. Dette uden at skulle tvinge sig selv i ind i skyggen grundet den kraftige varme.

Rejs til øen

Rejs til Sicilien Italien og få en helt fantastisk ferie. Kysterne på øen er fyldt med forskellige strande. Nogle er lange og børnevenlige og andre er små, isolerede og gemt væk bag klipper. Der er både mulighed for snorkling og dykning på Sicilien Italien. Sørg altid for at vælge stederne med klipper, da vandet her er krystalklart. Strandene er generelt velegnet til børn, så længe der ikke er klipper, men kun sand og sten.

Vi anbefaler at flyve til Sicilien Italien, da køreturen ellers kan blive meget lang. Den nemmeste måde at komme til øen er at flyve fra København. Vi anbefaler at lande i Palermo og bruge et par dage her, da det er en utrolig smuk storby. Det er en blomstrende kulturby, som byder på en masse kulturelle oplevelser. De forskellige tiltag og muligheder på øen, gør øen venlig for alle grupper af rejsende, men hvis man er i en gruppe, vil vi anbefale Sicilien ekstra meget. Øen tilbyder som sagt en masse kulturelle oplevelser, snorkling & dykning, vandring, cykling og en masse god mad samt vin. Sicilien Italien bør man få oplevet min. en gang i sit liv. Har man 10-15 dages ferie, kan man nå rigtig meget.

Sicilien er mest kendt for.

natur

Cykelture

Airport

0

Art museum

0

Strande

City

0

Berømte seværdigheder

Madkvalitet

0

Low cost flight

0

Market

0

Shopping

0

Surfing

0

Tecking

0

Transport

0

Vinoplevelser

Snorkling

0

Bungy jump

0

Vulkaner

0

Strandpromenade

0

Vandfald

0

Tæt på lufthavn

0

Min. 15℃ året rundt

0

Inspiration

365 rejser

365 rejser – Guide til gode rejser hele året rundt

Er du træt af kolde af våde Danmark og mere til varme og lækre strande? Så er det her indlæg noget for dig. Vi giver anbefalinger til destinationer, hele året rundt.