fbpx
rejs til sapa vietnam

Sapa Vietnam

  • Rejsedestination
  • Pakkerejser/udflugter
  • Rejsebureauer

Sapa Vietnam - Derfor skal du rejse hertil

Sapa er Vietnams anden største turistattraktion, kun overgået af Halong Bay. Den nemmeste måde at komme til området er, at flyve til Hanoi og herefter tage tog, bus eller privat chauffør videre til Sapa Vietnam eller Lao Cai. Området ligger i det nordlige Vietnam klods op af den kinesiske grænse. Sapa ligger i de smukke grønne bjerge i 2.500 meters højde, derfor kan der også blive lettere køligt i vinterhalvåret. Området er utrolig populært grundet dets smukke natur. Her er utrolig smukt med bjerge, bl.a. er der udsigt til landets største bjerg Fansipan i 3.143 meters højde. Området er ris mekkaet med enorme rismarker og risterrasser over alt. Herudover er der smukke dale, rindene vandløb og flotte store vandfald og mulighed for at udforske grotter.  Desuden er Sapa Vietnam et trekking mekka, da her er utallige vandreruter og ture igennem bjergene og risterasserne. Er man vild med vandring, så er det en sand oplevelse, at vandre rundt i naturen i dette område, da man efter hver tinding får unikke og smukke udsigtsoplevelser. Området er meget fredeligt også med de mange turister. Det blev opdaget i 1990’erne af rygsækrejsende og sammenlignes i dag med de schweiziske alper.

rejs til sapa vietnam
rejs til sapa vietnam
rejs til sapa vietnam
rejs til sapa vietnam
rejs til sapa vietnam
rejs til sapa vietnam
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
Vandreture

Vandre på nogle af verdens bedste vandreruter

Er du vild med at vandre, opleve smukke naturoplevelser og se noget af verden som de færreste har set? Ta på en-dags vandreture med udgangspunkt i Sapa Vietnam og sov i samme seng hver nat. På disse ture får man flotte udsigter udover dalene rismarkerne fra bjergene. Er dette ikke nok, findes der flere ture i området, som er flere hundrede kilometer lange. Her vandrer man i jungle, over bjergene og stejle klipper, igennem rismarker og på spor fra bøfler. Når dagen går på held, overnatter man i små lokale landsbyer inden turen går videre. Jo længere man går fra byen jo længere bliver der imellem menneskeligt kontakt.

Bjerge

Bestig Vietnams højeste bjerg

Er du på udkig efter en vovet oplevelse med fuld valuta for pengene, så bør en bestining af Vietnams højeste bjerg overvejes. Fanspipans bjergtop ligger i 3.143 højdemeter og kan bestiges på egen hånd. Det tager normalt 2-3 dage at nå toppen. Er du nybegynder til at vandre eller bestige bjerge, anbefaler vi at hyre en guide til at hjælpe jer op på toppen af Fanspipan. Rundt om bjerget er der smuk natur med forskellige vandløb, jungle og mulighed for at se aber.

rismarker

Oplev store landområder fyldt med risterrasser og rismarker

Vietnam og særdeles Sapa er fyldt med store områder, der er dækket til med risterrasser. Risterrasserne står i flere etager og skaber en fantastisk udsigt, udover Sapa Vietnams storslåede natur med bjerge, jungle og selvfølgelig rismarkerne.

Gennem de smukke vandreture i Sapa-området, går man langs og på tværs af rismarkerne. Her går der bøfler, bønder, grise og legende børn rundt. Desuden er der flere steder smukke små vandfald, direkte ved markerne.

Rejsetip

Man bør med fordel besøge området i foråret eller efteråret. Her er området smukkest - rismarkerne grønne, vandreturerne får du mest ud af og det bølgende landskab er fyldt med farver. Sørg for at have nok med tøj med, da klimaet her er mildt. Om natten bliver her ofte koldt, da byen er i 2.500 meters højde

Sprog

Vietnamesisk

Valuta

[VND] Dong

Lufthavn

[HAN] Noi Bai Internationale Lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Fantastiske vandreruter og oplevelser

Er du naturelskende, grænsesøgende og dragende til nye udfordringer, så er du simpelthen nødt til at rejse til dette smukke område. Her er alt fra en utrolig smigrende og imødekommende kultur med søde indbyggere til store bjerge og smukke panoramaudsigter. 

Hoang lien bjergene er et stort område, hvor du kan gå flere dage, for at komme til en ny landsby. Jo længere væk du går, jo mindre er sandsynligheden for at støde ind i andre. I området er der utallige vandremuligheder. Er man ikke så tryg med, at bevæge sig alt for lang væk fra civilisationen, så er der forskellige vandreruter ud fra Sapa Vietnam. Her er det rundture hvor man bor samme sted. Dette er praktisk hvis man ikke har en smart rygsæk til vandring med ekstra opmagasinering. Er man lidt mere vovet, findes der flere ruter, som tager flere dage at gå. F.eks. kan man vandre 140 km gennem regnskovene på bjergene. Her går man på bøffelvandrestier, passerer flere bjergpas og stejle stigninger. På denne tur fra Pac Po til Ban La spiser og sover man ved lokalbefolkningen i små landsbyer.

Det er desuden muligt at bestige Vietnams højeste bjerg Fanspipan i 3.143 meters højde. Er man erfaren kan dette gøre alene, ellers er det også muligt at hyre en guide. Dog skal vandreturen kun foretages i godt vejr, da her hurtigt kan blive glat og farligt i tåge og regnvejr.

 

Derfor er Sapa Vietnam så populært

Primært er det den smukke natur som er præget af bjerge, jungle, vandreruterne og enorme rismarker som lokker turisterne til området. Dog er her mere end otte forskellige minoriteter og stammefolk, hvor man kan passere flere af dem på sine vandringer eller cykelture. Man kan f.eks. opleve stammefolk i farvestrålende klædedragter eller passere kvinder fra H’mon-, Tho, Nung Giay eller Daofolket. De forskellige stammefolk bor forskelligt i de små landsbyer. Det er nemmest at besøge dem, ved at cykle eller vandre rundt i området. Man kan med fordel betale sig til lokale guider, som kender området ud og ind. Vil man på bjergbestigning er det også en fordel med lokale guider. Selvom det kan være koldt at leve her, grundet højdemeterne, så er det ikke noget der holder turister fra at komme. Man kan med fordel rejse hertil, efter et besøg til Halong Bay eller flyvning til Hanoi, da det ikke ligger langt herfra.

Byen blev etableret af franskmændene i 1922. De fleste bygninger fra denne gang er væk, men det er stadig muligt at se kirken, torvet og rådhuset som stadig står. Dog kommer de fleste for at se naturen. F.eks er et besøg til Thac Bac waterfall på mere end 100 højde meter et utroligt syn. I folkemunde kendes vandfaldet som silver waterfall.

 

Planlæg din rejse bedst muligt

Typisk rejser man fra Hanoi til Sapa via Lao Cai. Nattoget fra Hanoi til Lao Cai tager 8 timer og herfra er der en times kørsel til Sapa Vietnam. Byen har ca. 3.000 indbyggere og er velegnet til turister. Du kan bl.a. bestille en rejse hertil gennem et rejsebureau, eller selv finde et hotel i byen. Vi anbefaler at man overnatter her en til to nætter, for så at komme lidt væk fra byen. For at få den fulde oplevelse ud af området, bør man overskride sin egen grænse og vandre- eller cykle rundt i området fra landsby til landsby. På denne måde ser du mere af den smukke natur og oplever de forskellige minoriteter. 

en rejse hertil anbefaler vi ikke man bruger mere end en uge på, medmindre man virkelig er entusiast indenfor vandring. Man bør planlægge sin rejse således, at man får andet end Sapa Vietnam med, f.eks. nogle nætter i hovedstaden Hanoi og turistmålet Halong Bay ved kysten. 

De er i Sapa Vietnam blevet glade for turister og derfor også lidt mere griske. Her går der sælgere på gaden, hotellerne er en smule dyere end de fleste steder i Vietnam. Men husk på, Vietnam er det billigt land og rejse rundt i, derfor kan man stadig leve rigtig godt her.

Trekking Bådtur Sandstrand
Vandring, sejlning og afslapning på 15 dage
Priser fra: 11.799 kr

Dette er en rejse hvor i oplevelser nogle af de mest populære områder i Vietnam. Rejsen starter i Hanoi hvor i oplever den hektiske og smukke storby. Turen går med tog til Sapa i nord. Her bruger I 2 dage på at vandre mellem rismarker, i smukke dale, ved floder, i jungle og ved vandfald. I oplever det smukkeste af Vietnam. Efterfølgende har i 2 dage hvor I sejler rundt i Halong Bay. Rejsen slutter af med badeferie og afslapning ved Hoi An på luksuriøst resort. Alt er inkl. i prisen.

Rejs med Ferie Med Formål
Bæredygtige rejser Skræddersyede rundrejser Lokal kultur
Ferie med formål

Ferie med formål er et nyt rejsebureau som har fokus på bæredygtighed. De skræddersyer rundrejser, hvor man enten besøger landsbyer og lever lokalt, besøger rehabiliteringscentre og overlever på lokale vilkår. Formålet med rejserne er udover unikke oplevelser, at gøre en forskel for dig, dyr dyrene eller de lokale gennem rejserne.

Rejs med Ferie Med Formål

Sapa er mest kendt for.

Natur

Berømte seværdigheder

0

Lave leveomkostninger

Markeder

Vandreturer

Rismarker

0

Eksotiske dyr

0

Jungle

0

Vandfald

0

Min. 15℃ året rundt

0

Nationalparker

0

Inspiration

ferie Asien

Ferie Asien inspiration

Stor guide til forskellige rejseanbefalinger i Asien. Både som almindelig turist, charterrejsende eller backpacker. Bliv inspireret til din næste rejse.

seværdigheder i vietnam

Seværdigheder i Vietnam

Guide til de bedste seværdigheder i hele Vietnam. Anbefalinger til seværdigheder ved kysten, i byerne og i naturen.

Drømmerejsen

Drømmerejsen? Find inspiration til din rejse

Hvad er din drømmerejse? Mange mennesker har mange drømme og derfor kan vi ikke udspensle din drømmerejse. Men læs med og bliv inspireret til din næste rejse