fbpx
santorini Grækenland

Santorini Grækenland

  • Rejsedestination
  • Pakkerejser/udflugter
  • Rejsebureauer

Rejs til Santorini Grækenland

Vi har alle på et tidspunkt, set billeder eller film fra den smukke ø Santorini Grækenland. Her står de hvide bygninger op og ned af hinanden, på stejle klipper og med udsigt til krystalblåt hav. Øen er en vulkanø og vi anbefaler den klart til voksne, kærestepar og evt. familier med voksne børn. Øen er skabt til postkort fotografier grundet de smukke omgivelser og den endnu flottere solnedgang ved Oia. På Santorini Grækenland oplever man en vild natur; På den vestlige side af øen, er det bjerge og stejle klipper der er dominerende, hvorimod østkysten er består af fladt land og strande med lavasand. Øen er skabt af et vulkanudbrud og netop denne “ulykke” har skabt det smukke Santorini Grækenland, som man ser fra billeder i dag. Er du derfor helt vild med en dramatisk udsigt som byder på smukke solopgange og solnedgange, de smukke hvidkalkede huse, lækker græsk mad og fine strande, så byder vi dig velkommen til Santorini på din næste rejse. 

santorini Grækenland
santorini Grækenland
santorini Grækenland
santorini Grækenland
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
gourmet restaurant

Græsk madkvalitet i fantastiske omgivelser

Santorini kan desværre godt være turistcrowded og dermed kan man desværre også finde restauranter, som ikke går op i kvaliteten, men kun profitten. Det er dog ikke det Santorini er kendt for og her kommer tre anbefalinger til restauranter som skal prøves i Santorini!

1. Selini restaurant, Pyrgos

Slut ferien af her på restauranten tagterrasse med udsigt udover hele byen. Restauranten er mere end 30 år gammel og serverer græske fine dining oplevelser.

2. Koukoumavlos , Fira

En romantisk balkon med by- og havudsigt og græsk gourmet, behøver vi sige mere?

3. Aktaion, Firostefani

Er du ikke til, eller har du ikke råd til gourmet og fine dining, så er Aktaion stedet. Det er intimt, billigt og ægte græsk. Her mærker man den græske stemning væk fra alle turisterne.

cykelture

Mountainbike i kuperet terræn

Øen er ikke så ligetil at komme rundt på…Medmindre man har en cykel. Øen tilbyder cykeludlejning og cykelture for alle niveauer. Er man mtb entusiast er det rigtig sjovt og anderledes at cykle under øens varme himmelstrøg. Her har du mulighed for, at udfordre dig selv på asken fra vulkaner og slutte turen af på en af de fantastiske strande rundt på kysten.

Bjerge

Øen med de små og smukke bjerge

Øens højeste bjerg er “blot” 556 meter højt. Fra toppen af Profet Ilias har man udsigt udover hele øen og på de gode dage, kan man se hele vejen til Kreta. På turen hertil kommer man igennem Pyrgos gamle bydel, før vejen begynder at slange sig op, før man rammer toppen.

Ønsker man en historisk gåtur, kan man vælge at gå til toppen af Mesa Vouno. Her går man igennem ruinerne af den antikke by Thira, samtidig med at man nyder den fantastiske udsigt udover øen.

Rejsetip

På grund af vulkanudbruddet som skabte Santorini, har strandene forskellig farve sand. Udover den klassiske hvide bounty beach som vi kender, kan man også bade på røde og sorte strande rundt på øen

Sprog

Græsk

Valuta

[EUR] Euro

Lufthavn

[JTR] Santorini lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Santorini Grækenland kultur og oplevelser

Santorini Grækenland har dog andet at byde på, end deres smukke natur og byer. Der er rig mulighed for at smage på nationale retter som tzaziki, moussaka og fantastiske lokale oste. Hvad der er mere fantastisk er, at man på øen laver sine egne vine, da der er et hav af vinmarker og vinhuse på øen. De ‘vulkansk-producerede’ vine fra Santorini Grækenland er en sjov og spændende smagsoplevelse. Som nævnt i starten, så kan Santorini Grækenland besøges af mange forskellige type turister. Her er også rig mulighed for flotte mountainbiketure, snorkling med en masse farverige fisk og helikopterture over vinmarkerne.

Ferie for voksne uden børn

Øen er utrolig romantisk og leder derfor hen på en ferie for to. De hvidkalkede huse, den smukke udsigt og afslappede stemning mellem de pæne, de eksklusive, og de særprægede restauranter leder en hen på afslapning uden børn, men med masser af romance i luften. Emporeío som er øens største by, er en by der stråler af kultur og historie for den interesserede. Her kan I tage en rejse tilbage til 1400-tallet og se på middelalderarkitektur i form af kirker, skulpturer og fæstningen som stadig står nogle steder. Har man interesse i græsk historie, så skal man et besøg på Museum of Prehistoric Thira som også ligger i Emporeío. Det skal man fordi, der er en stor udstilling af freskoer som er fundet rundt om i byen gennem tiden. Øen er dramatisk med store klipper grundet vulkan aktivitet, det leder derfor til hårde, men rigtig flotte og udmattende vandreture. Vandreturene kan skræddersyes til ens niveau, så alle kan få en oplevelse ud af vandring på øen. Vi anbefaler at gå op til Oia for at nyde solnedgangen udover middelhavet eller vandre op til Skaros Rock klippen.

En ægte vulkanø

På øen kan man lave meget forskelligt og prøve mange ting. Det er sjovt at smage på den lokale vin, da den har en sjov historie grundet vulkanaktivitet. Generelt er vulkanerne skyld i rigtig meget historie og grund til at øen er så smuk, som den nu er. Bl.a. bliver man nødt til at udforske Akrotiri, som er en by der blev begravet af et vulkanudbrud for mange tusinde år siden, byen blev dog først fundet i 1967! Eksplosionen som var skyld i begravelsen af Akrotiri menes at have skabt 3 nye øer, myten omkring Atlantis og skyld i at øen ser ud som den gør i dag. Dagen i dag er der stadig vulkansk aktivitet på øen, dog er de i dvale fortiden. Sidst man så et udbrud var i 1950, men dette var harmløst og intet skete. Der er tegn på, at der er flydende magma under øen og det er skyld i damp og varmekilder som kommer ud af sprækker på øen Nea Kameni.

Santorini er mest kendt for.

Natur

Cykelture

Beach

0

Madkvalitet

Vandreture

vinoplevelser

Snorkling

0

Vulkaner

0

Strandpromenade

0

Inspiration

Påskeferie 2021

Ved du ikke hvor ferien skal gå hen i påsken? Lad travelday inspirere dig til en påske under varme himmelstrøg langt væk fra den kolde vinter i Danmark.

Nyd sol og strand på ferien

Elsker du bare sol og strand samt varmen fra solens stråler? Så er her en guide til lande i og ved Europa, som du kan besøge hele året rundt

Rejs på Øhop i Grækenland

Stor guide til øhop i Grækenland. Bliv klogere på nogle af Grækenlands mange smukke og populære øer og hvilke vi anbealer.