fbpx
pula_kroatien

Pula Kroatien

  • Rejsedestination
  • Pakkerejser/udflugter
  • Rejsebureauer

Rejs til Pula Kroatien

Hovedstaden på halvøen Istrien er Pula. Her bor der ca. 60.000 indbyggere og befolkningen er meget højere når turisterne vælter hertil om sommeren. Ligesom mange af de andre kroatiske kystbyer, er byen bygget op i romertiden. Destinationen er blevet utrolig populær grundet det milde middelhavsklima, naturen rundt omkring, strandene, men ikke mindst kulturen og historien som byen har gemt på siden romertiden. Inde i centrum kan man finde det romerske amfiteater, som er det 6. største i verden, herudover er der flere kunstskatte rundt om i byen fra denne tid. Der er rig mulighed for overnatning i byen, både på hoteller og vandrehjem. Vi anbefaler dog, at man tager ud til halvøen Verudela 4 kilometer uden for byen. Her er der en masse hoteller og rig mulighed for afslapning, på lækre strande. Istrien er kendt for, at have rigtig mange campingpladser og muligheder for camping. Både nord og syd for Pula, findes der mange campingpladser, både til gamle og unge. Vi anbefaler at man bor i Pula i sommerhalvåret, da destinationen findes mest attraktiv under solstrøg i de charmerende gader. Er man til historie, har byen faktisk også været under Østrigsk herredømme. Det kan man se på havnen, da østrigerne sørgede for, at få bygget strategiske bygninger her, for at udvide drift og forretning.

Pula Kroatien
Pula Kroatien
Pula Kroatien
Pula Kroatien
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
Vingård

Kroatiens bedste jord til vin

Istrien hvorpå Pula Kroatien ligger, har den bedste og mest frodige jord i Kroatien, til at lave dejlige rød- og hvidvin. Kroatisk vin er ikke noget vi typisk drikker herhjemme, men der findes faktisk rigtig fine og billige vine i området.

De mest populære vinsorter er Malvazija som er en hvidvin og Teran som er en rigtig dejlig hvidvin. Vil man udfordre sig selv lidt, bør man bestemt tage på vinbesøg på Istrien, det er samtidig noget billigere end Italien og Frankrig,

Kunst og museum

Seværdigheder i byen

Byen bær præg af, at blive bygget op i romertiden når man går rundt. Her er mange smukke arkitektoniske bygninger om monumenter, bl.a. den gamle romerske triumfbue Arch of the Sergii. Man fornemmer en dejlig stemning af middelhav og ferie, når man går rundt og oplever byen. Inde i centrum af byen ligger varemærket – amfiteateret som gladiatorerne kæmpede i.

Vil man vide mere til historien bør man besøge havnen. Her er der mange strategiske bygninger, som blev bygget under det Østrigske herredømme. Vil man være lidt mere nutidig er her hvert år en filmfestival.

billige flybilletter

Flyv direkte til byens lufthavn

Vil man hurtigt og billig på ferie er Pula bestemt en mulighed. Det er primært danske campister som kender området, da der er fantastiske campingpladser i området. Man kan hurtigt stige på flyet og landet ved middelhavet efter 2,5 timer i luften.

Priserne på billetterne varierer meget efter sæson, men man kan ofte finde dem for under 1.200,-

Pris: under 1.500,-

Rejsetip

I slut juli, er der hvert år film festival i byen. Det er en sjov oplevelse, selvom meget foregår på kroatisk. Amfiteateret bliver i perioden omdannet til en stor biograf.

Sprog

Kroatisk

Valuta

[HRK] Kroatiske Kuna

Lufthavn

[PUY] Pula lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Pula Kroatiens smukke bydele

Når man er i Pula Kroatien kan man smage lidt på Italien. Italien ligger ret tæt på byen, det er dog kun havet der skiller de to punkter. Man kan dog også have smagen af Italien, fordi landet har haft stor indflydese på Pula Kroatien og bl.a. også derfor man kan se et rigtigt amfiteater fra romertiden. Her er mange italienske restauranter, gader i italiensk stil og smuk kunst på gaderne. Her findes bl.a. et af verdens bedst velbaverede romerske templer og derfor er man altså af og til i tvivl om man er i Kroatien eller i Italien. Pula Kroatien ligger på Istriens sydligste spids og lige ved siden af ligger nationalparken Brijuni som består af 14 øer. Øerne kan man komme og besøge med båd, her er dejlig roligt, uberørt natur og generel plads til en dag lang væk fra turister og andre mennesker. Nyd hinandens selskab her. Her er udover uberørt natur også golfbane, rigtig fine strande til vandelskere og ikke mindst et rigt dyreliv. Du kan med garanti se fugle her, som du ikke har set hjemme i Danmark

Medulin – Paradis for turister

En af de mest populære turistmål ved byen er Medulin, som ligger helt nede på spidsen. Ja, Pula Kroatien ligger nede på spidsen, men der går en gren ud, hvor Medulin ligger. Medulin er mest kendt for sine rigtig gode strande og restauranter, men naturen er også rigtig flot her. Ved Medulin boer man typisk i hotellejligheder og nyder godt af rivieraen hvor der ligger flere småbyer og Medulin er en af disse. Området ved Pula Kroatien og Medulin er en af de mest populære for turister på Istrien, grundet Rivieraen, naturen, overnatningsmulighederne og selvfølgelig de gode strande. Byen er en tidligere lille fiskeby, som er vokset sammen med sin popularitet.

Rejs hertil på flere måder

Istrien ligger en god køretur fra Danmark, men det er ikke urealistisk at køre hertil. Området er utrolig populært for campister, dog kan køreturen med campingvogn være rigtig lang. Det er dog muligt at flyve hertil på et par timer og efterfølgende leje en bil. Der er rigtig meget at opleve i området, derfor anbefaler vi at man lejer en bil, så man kan komme rundt og opleve mange af de fantastiske ting, som området har at byde på. Det unikke ved Kroatien er, at det ofte næsten er ligeså billigt at spise på restaurant, som det er at købe ind. Derfor kan du ligeså godt vænne dig til at spise ude og lære ungerne at drikke øl. For om du vil tro det eller ej, så er øllene her faktisk ofte billigere end sodavand. Ta en rejse til Pula Kroatien, hvis du vil have en stemning af Kroatien og Italien, nyder godt af de forskellige muligheder Istrien tilbyder og de billigere priser Kroatien kan prale  af.

Pula er mest kendt for.

Strande

Madkvalitet

Low cost flight

0

Lave leveomkostninger

Forlystelsesparker

Vinoplevelser

Snorkling

0

Zipline

0

Vandfald

0

Delfin- og hvalsafari

0

Inspiration

365 rejser

365 rejser – Guide til gode rejser hele året rundt

Er du træt af kolde af våde Danmark og mere til varme og lækre strande? Så er det her indlæg noget for dig. Vi giver anbefalinger til destinationer, hele året rundt.

rejsepris for ferie

Beregn rejsepris for din ferie

Guide til hvordan du beregner prisen på din rejse. Rejseprisen er alfa og omega for mange, sørg derfor for, at få den billigste rejse og fedeste oplevelser.

shopping i kroatien

Alt hvad du skal vide om shopping i Kroatien

Vi giver overblikket over hvor mange penge der er at spare på shopping i Kroatien. Drik f.eks. øl til under halvpris af, hvad de koster i Danmark

krydstogt kroatien

Krydstogt Kroatien – Oplev Kroatiens smukke skærgård

Rejs på Krydstogt i Kroatien og få en uforglemmelig rejse. Oplev Kroatiens smukke kyst og byer på 8 dages krydstogt til øer, nationalparker og historiske byer.