fbpx
rejs til madrid spanien

Madrid Spanien

  • Rejsedestination
  • Pakkerejser/udflugter
  • Rejsebureauer

Rejs til Madrid Spanien

De fleste kender nok Madrid som Spaniens hovedstad og byens imponerende fodboldhold Real Madrid C.F. Og når man er i byen bør man også gøre sig selv den tjeneste, at tage forbi klubbens hjemmebane Santiago Bernabéu hvor nogle af verdens bedste fodboldspillere, optræder for de mere end 80.000 tilskuere som stadionet har plads til. Men byen er meget mere end det.    Byen er med sine mere end 3 millioner indbyggere Spaniens største. Nogle af byens største seværdigheder er Plaza de Cibeles som anses for byens vartegn, kongeslottet, Teatro Real og Buen Retiro-parken. I byen finder man mange, men store og smukke bygninger samt pladser. Indbyggernes naturlige midtpunkt i Madrid er torvet Puerta del Sol.  Rundt i byen finder man mange og smukke pladser med unikke kendetegn som hvælvinger og unikke gadelygter. På en rejse til Madrid er man garanteret en smuk by, med spansk charme og hyggelige restauranter og caféer på gaden.   Det tager ca. 3-4 timer at flyve til den spanske hovedstad fra Danmark. Et typisk 3-stjernet hotelværelse koster 400 kr. pr. døgn. Ønsker man at bo luksuriøst er priserne på 5-stjernede hoteller faktisk rigtige gode. For små 1.200 kr. pr. døgn, får man et værelse på 5-stjernet hotel. Det vi er vildest med ved Madrid er vejret. Om sommeren er temperaturen typisk over 30 grader. Det er muligt at gå i shorts det meste af sommerhalvåret fra slut april - oktober.

rejs til madrid spanien
rejs til madrid spanien
rejs til madrid spanien
Santiago bernabeu madrid
rejs til madrid spanien
rejs til madrid spanien
rejs til madrid spanien
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
diskoteker

Fest hele natten på Plaza Santa Ana

Når solen går ned, tændes lysene på Plaza Santa Ana. Her finder man mange forskellige fester og et typisk festliv man kender fra storbyerne. Når diskotekerne lukker kl. 5 om morgenen, åbner andre op for at fortsætte morgenfesten.

I byen finder man alt fra store og luksuriøse klubber til vilde undergroundtechno fester. Der findes virkelig mange forskellige festtemaer i gaderne. Spørg de lokale om råds til jeres næste fest.

Berømte seværdigheder

Byen med de mange pladser og kendte museer

Madrid er specielt kendt for sine mange pladser. De store pladser har hver især en betydning for byens indbyggere. Man finder altid smuk kunst som store skulpturer eller springvand.

Derudover har byen mange store og flotte bygninger som kongeslottet. Dog bør i komme ind og opleve Prado museum. Det er et af de mest betydningsfulde museer i hele verden, med sin enorme kunstsamling. Den er samtidig en del af kunsttrianglen som udover Prada museum, også består af Reina Sofia- og Thyssen-Bornemiszamuseet.

zipline

Få et adrenalinsus i Madrid adventure park

En køretur til områderne udenfor Madrid Spanien, venter der en rigtig sjov oplevelse. Væk fra storbyen er det tid til at nyde naturen og få en masse grin frem! I actionparken kan i zipline og blive underholdt i flere timer, midt i Spaniens smukke natur.

Rejseinfo

I Retero-parken venter der en hyggelig, grøn og afslappende oplevelse. Parken midt i byen er indbyddende til picnic, afslapning og leg for ungerne. Parken er fyldt med smukke monumenter, store træer og små søer.

Sprog

Spansk

Valuta

[EUR] Euro

Lufthavn

[MAD] Madrid-Barajas Lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

En storbyferie med mange oplevelser

Madrid er specielt kendt for sine særprægede og store pladser. Vi er vilde med Plaza Mayor som er utrolig charmerende. Med sine gadelygter og hvælvinger er det sandt kunst midt i storbyen. Ved pladsen finder man byens flotte teater, byens operahus, og en fantastisk udsigt til kongeslottet og dens pragtfulde haver. I samme område finder man gaderne med butikker, hvis ferien også skal handle lidt om shopping.  Vi er vilde med disse gader da lokale musikanter og gøglere ofte står og optræder her. Noget der samler mennesker, som det endnu ikke er lykkedes med i de danske shoppinggader.

 

Santiago Bernabéu er som sagt hjemmebane for et af verdens bedste fodboldhold. Stadion er under renovation, men i 2022 forventer man at åbne det nye, med samme antal tilskuere med meget mere teknologisk. Både med 360 graders skærm, tag som kan rulles ud og et hotel. Rejser man til Madrid, er man nødt til at besøge det flotte stadion og hvis muligt opleve en kamp. Klubben har tidligere haft store stjerner som Zidane, Cristiano Ronaldo, Ronaldo og danske Michael Laudrup.

 

I Byen er der mulighed for både at shoppe i butikker med eksklusive mærker, men også i billige butikker. Zara er spansk og flere steder i byen finder man de store tøjhuse. I en kombination af store seværdigheder og arkitektoniske herligheder, flotte pladser, sport og shopping venter der en fantastisk rejse.

Derfor går næste rejse til Madrid Spanien

Fra i sætter fødderne i Madrid-Barajas lufthavn garanterer vi en fantastisk oplevelse. Inde i byen venter der hoteller til rigtig fine priser for en god kvalitet. Man kan sagtens bo lidt udenfor centrum, for at spare på udgifterne. Infrastrukturen er rigtig god med metro rundt til alle byens områder. Vores anbefaling er at skrue ned på budgettet til hotellerne og bruge pengene på oplevelser inde i byen.

 

I byen finder man i klassisk spansk stil lækre tapasbarer. Her venter der spanske specialiteter som lufttørret skinke, serrano, men også hvidløgsmarinerede rejere. I byen finder man mange hyggelige barer og tapassteder hvor det er normalt at hænge ud inden aftensmaden. Spanierne har det med at spise en del senere end danskerne, derfor nyder man ofte dette sene måltid, mere end man vil gøre i Danmark. I Madrid har de deres egen lille “nationalret”. En kødgryde som består af grøntsager, tomatsauce, kikærter og selvfølgelig kød. På menukortet hedder den Cocido Madrileño. Andre typiske retter er paella og helstegt pattegris. 

 

I byen er der også gang i den, for dem der elsker at være længe oppe. Plaza Santa Ana bliver forvandlet når solen går ned og er samlingssted om natten. Her finder man diskotekerne og barerne som er åbne hele natten. 

Byens historie og smukke bygninger

På en rejse til Madrid samler man sig rigtig mange udtryk. Grundet det lækre vejr, og den hyggelige stemning, vil man til tider savne en strand. Men byen ligger midt i Spanien og derfor må man nøjes med en pool. Vi anbefaler at man bruger min. 3 dage og maks 1 uge af sin ferie i denne smukke by.

 

Ligesom Danmark er Spanien kendt for sin royale familie. Madrid Spanien er hjemsted for den royale families gamle slot. Palacio Real er enormt og ligger midt i centrum, i dag bruges det primært af politikerne. Byens vartegn er gennem årene blev Plaza de Cibeles. Pladsen er blevet et symbol for byen gennem årene og ikke uden grund. På pladsen finder man et ualmindelig smukt kompleks af marmor. Her er der et enormt springvand i centrum af pladsen, en central placering og fire smukke bygninger. Kendetegnet for pladsen og de fire bygninger er, at de skildrer tre bydele – da 3 af bygninger ligger i hver sin bydel. Dermed er det blevet et oplagt samlingssted for store begivenheder i byen.

 

Man finder også andre spændende bygninger som teatret Teatro Real. Prado Museet huser nogle af landets vigtigste skatte og er et af de mest betydelige museer for kunst i hele verden. Man finder mere end 5.000 tegninger, 1.000 mønter, 2.000 kunstgenstande og 700 genstande samt fragmenter fra skulpturer. Dog er det museets samling af mere end 5.000 malerier, som har gjort det betydeligt på verdenskortet. 

 

Rundt i hele byen finder man spændende pladser og steder, som gør Madrid til en unik og speciel rejsedestination. Byen er derfor både interessant for grupper der går op i historie og kultur samt kunst. Men også for folk der elsker det almindelige storbyliv med shopping, lækre madoplevelser og rigtig god vin.

Madrid tilbyder

Kunst og museer

City

0

Berømte seværdigheder

Restauranter

Golf

0

Low cost flight

0

Shopping

Tecking

0

Winery

0

Zipline

Diskoteker

0

Forlystelsespark

0