fbpx
rejs til lombok Indonesien

Lombok Indonesien

  • Rejsedestination
  • Pakkerejser/udflugter
  • Rejsebureauer

Lombok og gili-øerne - Derfor skal du rejse hertil

Lombok er naboø til Bali og byder på mindst ligeså mange oplevelser. Øen står i skyggen af Bali og dette er en kæmpe fordel for dig, som ønsker at rejse hertil. Det betyder at du kan få mere for pengene - større og billigere hoteller, billigere udflugter og ikke mindst billigere mad og drikke på øens restauranter og barer.  Den nemmeste måde at komme dertil er, at flyve til øens hovedstad Mataram eller sejle fra Sanur beach på Bali. Lufthavnen er ikke så stor og derfor er flyende til Lombok en smule dyrere.    Det er en rigtig dejlig ø med fantastiske strande, gode surfer- og dykkermuligheder, smuk natur i regnskoven og ikke mindst byder øen på den kendte vulkan Mt. Rinjani. Desuden ligger Gili øerne ved Lombok og byder til afslapning på de smukke bountyhvide strande med azurblåt hav. De 3 øer er delt op så der er noget for festlige turister, familier og kærestepar. Desuden er her rigtig gode muligheder for at snorkle med skildpadder eller lære at dykke. De fleste turister bor ved Senggigi beach på øen, da her er store og billige familievenlige resorts. Lombok er bedst at besøge i perioden juni - november, da her er flest regnfrie dage. Temperaturen er det samme året rundt - over 30 grader.

lombok Indonesien
lombok Indonesien
lombok Indonesien
lombok Indonesien
lombok Indonesien
lombok Indonesien
lombok Indonesien
lombok Indonesien
lombok Indonesien
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
vulkan

3 dages trekking på Mt. Rinjani

Mange rejser til Lombok Indonesien netop på grund af denne her oplevelse. 3 dage og 2 nætter med vandring og camping med fantastiske udsigter på guidede ture.

Mt. Rinjani er en fantastisk smuk vulkan med en sø i toppen af kratteret. Heroppe fra har man en fantastisk udsigt udover det 2.641. meter høje bjerg.

Turen starter i bunden af bjerget, hvor man afleverer sin baggage i trykke hænder ved arrangerøren. Herefter går turen op af bjerget med guider som hjælper jer på vej. Vi anbefaler at man er i god form inden man vælger at trekke op ad bjerget.

 

Surf

Skjulte surfspots – Surfing uden trafik

De fleste steder på øen er der mulighed for at surfe. De færreste turister rejse dog ned til den sydlige del af øen, da det er langt fra civilisationen omkring Senggigi og øens hovedstad Mataram.

Den sydlige del har en lang kyststrækning som er perfekt til surfing. Det er skoler rundt omkring for nybegyndere. Centrum for surfing er omkring Kuta Lombok Indonesien. Desuden er området på den sydlige del utrolig smuk med fantastiske havudsigter og smukke udsigtspunkter.

strand

Gili øerne – Fantastiske strande og trope øer

På hele øen er der rigtig mange lækre strande. Ved Senggigi nord for øens hovedstad Mataram, ligger der rigtig mange store resorts på stranden. Disse resorts er billigere og du får noget mere for pengene her, end på naboøen Bali. Herudover er der på hele sydkysten fyldt med strande, hvor der også er rigtig god surfing.

Gili øerne består af tre tropiske paradis-øer. Gili Trawangang tilbyder fester, Gili Meno er for ro og fred – perfekt for ældre eller kærestepar. Den sidste ø er Gili air som tilbyder mange aktiviteter for familier. Alle tre øer har det tilfælles, at her ingen biler er. Derudover er der  bountyhvide strande rundt om øerne og krystalblåt vand. Øerne er perfekt til solbadning, afslapning og snorkling.

Rejsetip

I den nord-vestlige del af Lombok ligger de tre berømte Gili-øer - Trawangan, Meno og Air. Dette er øer som perfekt for solbadere og dykkere. Brug min. et par dage, på at nyde livet på disse smukke og små øer..

Sprog

Indonesisk

Valuta

[IDR] Rupiah

Lufthavn

[LOP] Zainuddin Abdul Madjid International Airport

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Lombok Indonesiens fantastiske natur

På øen er der rigtig meget natur. Her findes et hav af smukke strande, vilde vandfald i regnskoven, bjerge og vulkaner. Der er altså rigtig meget at opleve for naturelskere.

Belang Kelambu er et vandfald som er yderst smukt. Vandfaldet falder som garn på grønne klippevægge og ligner noget fra en Avatar film. Samtidig kan man bade i forskellige pools rundt om vandfaldet og nyde udsigten udover rismarker som pryder landskabet. Et af de andre smukke vandfald på øen er Sendang Gile, som er mere ekstremt. Dette er også omringet af grønne tæpper med træer og blade. Vandfaldet er mere voldsomt og større men byder op til en badetur.

En af de mest populære udflugtspunkter er trekkingturen op til Mt. Rinjani. Her kan man selv vælge om det skal være 2D1N eller 3D2N. Anbefalingen er at tage den lange tur, da man her vågner op til en fantastisk solopgang, og får lov til at gå på mere opdagelse i krateret. I Toppen af vulkanens krater ligger søen Segara Anak, som er med til, at gøre vulkanen til et populært vandrerute. Ønsker man at gå turen, kan den bookes overalt på Lombok Indonesien, det er dog også muligt at planlægge hjemmefra.

For foden af bjerget ligger den måske smukke risterrasse i hele Indonesien. “Tetebatu” er uberørt og i området er der mulighed for at støde på sorte aber.

 

Rejs til de kendte Gili-øer

Gili-øerne ligger ved den nordvestlige del af Lombok Indonesien. Her er smukke strande, svejende palmer, koralrev og krystalblåt vand og ellers ikke så meget andet. Dette er dog det sande paradis, med tre unikke øer. Øerne tilgås med båd enten fra Bali eller Lombok Indonesien og er bilfrie. Vil man gerne afprøve snorkling eller dykning, anbefaler vi at lære det her. Vandet er utrolig klart, der er flotte koraller, og samtidig er det en af verdens bedste område for dykning med skildpadder.

Gili Trawangan

Dette er den største af de tre øer med ca. 800 indbyggere, Gili Trawangan er kendt som partyøen af de tre. Det er øen hvor de fleste unge tager til, da her er barer og rigtig gode hostels nede på stranden. Her kan man med fordel nyde solnedgangen på stranden med en kold drink i hånden. Man kommer rundt på øen med hestevogn eller til fods. 

Gili Meno

Er den mindste af de tre øer med 200 indbyggere. Det er den midterste af øerne og ikke med særlig mange hoteller. Gili Meno tiltrækker romantikken og tosomheden. Det er ofte her kærestepar rejser til, da her er stille og masser af tid til at nyde hinanden på de fine hoteller. Hotellerne ligger primært på østsiden af øen ved havnen eller strandene.

Gili Air

Øen ligger tættest på Lombok Indonesien og har ca. 300 indbyggere – det er dermed den mellemste af de tre øer. Øen tiltrækker primært familier, da her er gode muligheder for, at børnene kan hygge sig og lege, mens forældrene kan koble fra. Det er en mellemting af de to andre øer, her kan man sagtens hænge ud på bar eller hygge sig i dykkerbutikkerne.

 

Det ukendte Lombok Indonesien

I forhold til naboøen kommer her relativ få turister. Det er en skam, da her er hyggelige markeder med håndkunst, små gadekøkkener og vilde naturomgivelser. Lombok Indonesien er uberørt og tilbyder så mange vilde naturlige oplevelser. Selvom mange ikke kender til øen, kan man mindst bruge lige så lang tid her, som på den populære naboø. Det er muligt selv at leje en bil, for at komme rundt på øen. Grundet naturen, tager transport længere tid end man regner med. 

I det sydlige af øen ligger området Kuta. Her er der lækre og billige resorts, rigtig flotte strande og lækre caféer samt gode shoppingmuligheder. Området er kendt for surfing, men generelt ukendt område for turister. Det betyder at priserne på sydøen ofte er rigtig formidable. 

Det mest fantastiske ved øen er naturparken omkring Mt. Rinjani. Udover de smukke uberørte risterrasser er her så meget mere. Der er flotte og vilde vandfald, vilde dyr og aber, samt rigtig flotte trekkingruter gennem bjerge, regnskov og risterrasserne.

 

Lombok tilbyder

Natur

Markeder

Strande

0

Golf

0

Lave leveomkostninger

Markeder

0

Surfing

Vandring

Snorkling

0

River rafting

0

Rismarker

0

Vulkaner

0

Eksotiske dyr

0

Vandfald

0

Min. 15℃ året rundt

0

Delfin- og hvalsafari

0

Nationalparker

0

Koralrev

0

Inspiration

komodo øerne

Komodo øerne – oplev den fantastiske Komodo Nationalpark i Indonesien

Komodo øerne tilbyder lidt af hvert. Oplev den smukke nationalpark med koralrev og havets største dyr. Oplev komodo varanen og den smukke natur på de forskellige øer med hvide strande.

Indonesien – Ferien med mange oplevelser

Inspiration til din rejse, hvis du ønsker at komme til Asien. Her dykker vi ned i de mange muligheder som Indonesien tilbyder – natur, dyreliv og en fantastisk kultur.

ferie Asien

Ferie Asien inspiration

Stor guide til forskellige rejseanbefalinger i Asien. Både som almindelig turist, charterrejsende eller backpacker. Bliv inspireret til din næste rejse.

Drømmerejsen

Drømmerejsen? Find inspiration til din rejse

Hvad er din drømmerejse? Mange mennesker har mange drømme og derfor kan vi ikke udspensle din drømmerejse. Men læs med og bliv inspireret til din næste rejse