fbpx
kreta

Kreta Grækenland

Rejs til Kreta Grækenland

Kreta er middelhavets 5. største ø og den største græske ø. Øen har den fordel at den ligger som en af de sydligste europæiske øer, og man kan derfor som charterturist, rejse hertil fra start forår til slut efterår. På øen kan man opleve  store byer med rig mulighed for shopping, men også en masse folke, travle gader og mylder. Der findes dog også en masse småbyer, med en masse charme og lokal kultur. Det der er fælles for hele øen er, at kysten består af utrolig flotte strande med krystalblåt hav. De fleste rejsemål ligger på nordkysten, vil man ud og udforske øen, er der rig mulighed for det på nordsiden. Vil man slappe af og nyde det skønne hav, er vandtemperaturen varmere her, samt der på nordkysten af Kreta Grækenland ligger fantastiske badebugter med sandstrande. Øen er en fordel at besøge i efteråret, da vejret stadig er utrolig dejligt her. I storbyerne er der gang i handelslivet og i de mindre byer, er der ro og hygge. Fællesnævneren for hele øen er, de smukke strande med azurblåt hav og den autentiske græske stemning. Sommersæsonen er fra april-november og øen ligger i middelhavet. Vi anbefaler alle typer at rejse hertil, da der er mange forskellige muligheder. Mange udflugter ind i den smukke natur, afslapning på store og luksuriøse hoteller og ikke mindst lækre restauranter med dejlig græsk mad.

Find Rejsepartner

Amazing Crete
Udlejning Samarbejde med lokale Lejligheder til hoteller

Hjælper med den perfekte overnatning. Kreta eksperter, som kender øen og har forbindelser til at opfylde dine drømme. Uanset hvad du er på udkig efter; en familie villa med privat pool, en lejlighed med køkken faciliteter, eller luksus hotel med all-inclusive.

BESØG AMAZING CRETE
Primo Tours
Danske rejseledere Billige charterrejser Unik serviceoplevelse

Charterarrangør med fokus på de gode, velkendte ferier med direkte flyvninger, danske rejseledere og god service. Primo Tours har alt fra luksuriøse hoteller til egne udviklede koncepter tilpasset alle rejsende. Med deres mange års erfaring kan de skræddersy din rejse billigere end de andre charterbureauer.

BESØG PRIMO TOURS
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
Markeder

Kom på oplevelser i lokale markeder

På grænsen mellem den nye og gamle bydel, ligger den gamle markedshal i Chania. Her er der rig mulighed for, at handle ind af lokale råvare til hele dagen med hr. og fru. Kreta. Her er der små køkkener, en hyggelig, men til tider til kaotisk stemning.

Rundt omkring ligger der en masse små forretninger og markeder. På gaden Skridlov er der bl.a. et lædermarked, hvor det er helt okay at prutte om prisen. I området er der mange forskellige markeder og muligheder.

Berømte seværdigheder

Oplev unik kultur og en fantastisk historie

Rundt på hele øen, er der fantastiske oplevelser og kultur at opdage. Man kan finde meget på museumer, men for at få den gode historie, er en tur rundt på øen endnu bedre. På øen findes bl.a. verdens ældste oliventræ. Ved Kolimbari menes det at bjergsyden er proppet med oliventræer, ved byen for foden står verdens ældste. Vil man have lidt mere adventure, findes her både gåture til fæstninger, kløfter og grotter. Herudover er der smukke klostre på øen, hvis dette er mere tiltalende.

Strand

Grækenlands bedste strand

Er du vild med lækre bountyhvide strande er dette drømme-øen. Øen er omringet af mere end 150 km. strand, ja 150km!!! Her er både sand- og stenstrande, skjult bag klipper, offentlige ved byerne og ved strandpromenaderne. Den bedste ligger på sydvestkysten og lyser lyserødt op, på grund af muslingeskaller. Elafonissi strand er et badeparadis og ualmindelig smuk med lavt vand. Et par 100 meter ude er her et rev, hvor det både er muligt at dykke og snorkle.

Rejsetip

Indbyggerne på Kreta er det folk i Europa med flest våben pr. indbygger. Dog er det en af de sikreste steder at rejse i verden. Går man op i den græske mytologi, siges det at Zeus er vokset op på Kreta.

Sprog

Græsk

Valuta

[EUR] Euro

Lufthavn

[CHQ] Chania lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Kreta Grækenland – Planlæg rejsen

Vil man besøge nogle byer, vil vi anbefale havnebyen Chania og den populære by Platanias. Vi anbefaler specielt familier at tage til øen, da der findes rigtig mange familievenlige hoteller, samt gode udflugtsmuligheder for alle aldre. Kreta Grækenland er en rigtig god destination, hvis man trænger til varme i sin påske- eller efterårsferie. 

Selvom mange forbinder øen med solbadning og afslapning, byder øen på meget mere. På Kreta Grækenland er der rigtig mange gode udflugtsmuligheder. Rejs f.eks. på en tur til Lassithi-højsletten for at se den vilde udsigt udover øen. Her er desuden rigtig flot natur og smukke veje op til højsletten. På ture ind i landet, kan man både se en ægte olivenolie eller smage på øens vin. Området laver rigtig god vin, vi anbefaler derfor at tage ud og besøge nogle af de lokale vinbønder.

På rejsen til Kreta Grækenland er det altså ikke kun solbadning og strandbesøg der bør være i centrum. Planlæg nogle gode ture ind i landet og forhør jer gerne ved jeres rejsearrangør for dette. Mange danske udbydere har guider lokaliseret og de kan derfor hjælpe jer.

En ferie med masser af sjov

Er i unge og gerne vil rejse til Kreta Grækenland, så er her masser af fede muligheder. Udover fart på vandscootere, bananer og andet sjovt på vandet, så findes der også fede fester på Kreta. I  Hersonissos er øens uden tvivl sjoveste natteliv. Her er der masser af liv og sjov om sommeren. Hersonissos Kreta Grækenland har et rigtig fedt natteliv som varer hele natten. Her er der gode diskoteker, hyggelige barer og rigtig sjovt. Om dagen kan branderten soves af, på en af byens og områdets mange gode sandstrande. Strandene her er med hvidt sand og blåt vand. Her er desuden smukt natur og bjerge lige udenfor byen, en hyggelig strandpromenade og rigtig gode restauranter.

Vil man have sjov med pulsen oppe kan dette også lade sig gøre. Man kan på øen gå nogle fede vandreture i det kuperede terræn. Herudover kan man leje cykler får at studere området nærmere. Her kan man komme ud og se de forskellige fæstninger, mindemærker og andet fra anden verdenskrig.

De gode strande og gode informationer

Kreta Grækenland er et populært turistmål for familier. Det skyldes de rigtig gode hoteller med adgang direkte til stranden. Hotellerne yder en god service, har lækre buffeter og gode muligheder for underholdning til børnene. Strandene er børnevenlige og rigtig gode. Vi er ekstra store fans af den lille fiskerby Makrigialos. Her er stille og roligt og uden tvivl en af øens bedste strande. Her er desuden rigtig gode restauranter og barer langs strandpromenaden.

Man kan rejse til øen året rundt, da temperaturen altid er mere end 14 grader. Vil man på en varm ferie for at blive stegt igennem, så anbefaler vi at rejse hertil tidligst i maj og senest i efterårsferien. De smukke olivenlunde, den kuperede natur og den lange kyststrækning med fantastiske strande tiltaler os. Lej en bil og kør rundt på egen hånd. Find små skjulte bugter og hop i vandet steder hvor ingen andre danskere før har været. På disse ture oplever man de små hyggelige og lokale byer, som ikke er påvirket af turismen.

Kreta er mest kendt for.

Mountain

0

Art museum

0

Strande

Diving

0

Famous sight

0

Food quality

0

Lave leveomkostninger

Markeder

Natteliv

Shopping

Tecking

0

Forlystelser

Inspiration

Se de 5 bedste strande i Europa!

Vi har lavet en lækker oversigt over de 5 bedste strande i Europa. Her er der både strande fra Portugal, Spanien og Tyrkiet, men hvilken tror du ligger nr 1? Se vores bud på de bedste strande her.

Påskeferie 2020

Ved du ikke hvor ferien skal gå hen i påsken? Lad travelday inspirere dig til en påske under varme himmelstrøg langt væk fra den kolde vinter i Danmark.

Nyd sol og strand på ferien

Elsker du bare sol og strand samt varmen fra solens stråler? Så er her en guide til lande i og ved Europa, som du kan besøge hele året rundt