fbpx
kreta Grækenland

Kreta Grækenland

  • Rejsedestination
  • Pakkerejser/udflugter
  • Rejsebureauer

Rejs til Kreta Grækenland

Kreta er middelhavets 5. største ø og Grækenlands største. Øen har den fordel at den ligger som en af de sydligste europæiske øer, og man kan derfor som charterturist, rejse hertil fra start forår til slut efterår. På øen kan man opleve  store byer med rig mulighed for shopping, men også en masse folke, travle gader og mylder. Der findes dog også en masse småbyer, med en masse charme og lokal kultur. Det der er fælles for hele øen er, at kysten består af utrolig flotte strande med krystalblåt hav. De fleste rejsemål ligger på nordkysten, vil man ud og udforske øen, er der rig mulighed for det på nordsiden. Vil man slappe af og nyde det skønne hav, er vandtemperaturen varmere her, samt der på nordkysten af Kreta Grækenland ligger fantastiske badebugter med sandstrande. Øen er en fordel at besøge i efteråret, da vejret stadig er utrolig dejligt her. I storbyerne er der gang i handelslivet og i de mindre byer, er der ro og hygge. Fællesnævneren for hele øen er, de smukke strande med azurblåt hav og den autentiske græske stemning. Sommersæsonen er fra april-november og øen ligger i middelhavet. Vi anbefaler alle typer at rejse hertil, da der er mange forskellige muligheder. Mange udflugter ind i den smukke natur, afslapning på store og luksuriøse hoteller og ikke mindst lækre restauranter med dejlig græsk mad.

kreta Grækenland
kreta Grækenland
kreta Grækenland
kreta Grækenland
kreta Grækenland
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
Markeder

Kom på oplevelser i lokale markeder

På grænsen mellem den nye og gamle bydel, ligger den gamle markedshal i Chania. Her er der rig mulighed for, at handle ind af lokale råvare til hele dagen med hr. og fru. Kreta. Her er der små køkkener, en hyggelig, men til tider til kaotisk stemning.

Rundt omkring ligger der en masse små forretninger og markeder. På gaden Skridlov er der bl.a. et lædermarked, hvor det er helt okay at prutte om prisen. I området er der mange forskellige markeder og muligheder.

Berømte seværdigheder

Oplev unik kultur og en fantastisk historie

Rundt på hele øen, er der fantastiske oplevelser og kultur at opdage. Man kan finde meget på museumer, men for at få den gode historie, er en tur rundt på øen endnu bedre. På øen findes bl.a. verdens ældste oliventræ. Ved Kolimbari menes det at bjergsyden er proppet med oliventræer, ved byen for foden står verdens ældste. Vil man have lidt mere adventure, findes her både gåture til fæstninger, kløfter og grotter. Herudover er der smukke klostre på øen, hvis dette er mere tiltalende.

Strand

Grækenlands bedste strand

Er du vild med lækre bountyhvide strande er dette drømme-øen. Øen er omringet af mere end 150 km. strand, ja 150km!!! Her er både sand- og stenstrande, skjult bag klipper, offentlige ved byerne og ved strandpromenaderne. Den bedste ligger på sydvestkysten og lyser lyserødt op, på grund af muslingeskaller. Elafonissi strand er et badeparadis og ualmindelig smuk med lavt vand. Et par 100 meter ude er her et rev, hvor det både er muligt at dykke og snorkle.

Rejsetip

Indbyggerne på Kreta er det folk i Europa med flest våben pr. indbygger. Dog er det en af de sikreste steder at rejse i verden. Går man op i den græske mytologi, siges det at Zeus er vokset op på Kreta.

Sprog

Græsk

Valuta

[EUR] Euro

Lufthavn

[CHQ] Chania lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Kreta Grækenland – Planlæg rejsen

Vil man besøge nogle byer, vil vi anbefale havnebyen Chania og den populære by Platanias. Vi anbefaler specielt familier at tage til øen, da der findes rigtig mange familievenlige hoteller, samt gode udflugtsmuligheder for alle aldre. Kreta Grækenland er en rigtig god destination, hvis man trænger til varme i sin påske- eller efterårsferie. 

Selvom mange forbinder øen med solbadning og afslapning, byder øen på meget mere. På Kreta Grækenland er der rigtig mange gode udflugtsmuligheder. Rejs f.eks. på en tur til Lassithi-højsletten for at se den vilde udsigt udover øen. Her er desuden rigtig flot natur og smukke veje op til højsletten. På ture ind i landet, kan man både se en ægte olivenolie eller smage på øens vin. Området laver rigtig god vin, vi anbefaler derfor at tage ud og besøge nogle af de lokale vinbønder.

På rejsen til Kreta Grækenland er det altså ikke kun solbadning og strandbesøg der bør være i centrum. Planlæg nogle gode ture ind i landet og forhør jer gerne ved jeres rejsearrangør for dette. Mange danske udbydere har guider lokaliseret og de kan derfor hjælpe jer.

En ferie med masser af sjov

Er i unge og gerne vil rejse til Kreta Grækenland, så er her masser af fede muligheder. Udover fart på vandscootere, bananer og andet sjovt på vandet, så findes der også fede fester på Kreta. I  Hersonissos er øens uden tvivl sjoveste natteliv. Her er der masser af liv og sjov om sommeren. Hersonissos Kreta Grækenland har et rigtig fedt natteliv som varer hele natten. Her er der gode diskoteker, hyggelige barer og rigtig sjovt. Om dagen kan branderten soves af, på en af byens og områdets mange gode sandstrande. Strandene her er med hvidt sand og blåt vand. Her er desuden smukt natur og bjerge lige udenfor byen, en hyggelig strandpromenade og rigtig gode restauranter.

Vil man have sjov med pulsen oppe kan dette også lade sig gøre. Man kan på øen gå nogle fede vandreture i det kuperede terræn. Herudover kan man leje cykler får at studere området nærmere. Her kan man komme ud og se de forskellige fæstninger, mindemærker og andet fra anden verdenskrig.

De gode strande og gode informationer

Kreta Grækenland er et populært turistmål for familier. Det skyldes de rigtig gode hoteller med adgang direkte til stranden. Hotellerne yder en god service, har lækre buffeter og gode muligheder for underholdning til børnene. Strandene er børnevenlige og rigtig gode. Vi er ekstra store fans af den lille fiskerby Makrigialos. Her er stille og roligt og uden tvivl en af øens bedste strande. Her er desuden rigtig gode restauranter og barer langs strandpromenaden.

Man kan rejse til øen året rundt, da temperaturen altid er mere end 14 grader. Vil man på en varm ferie for at blive stegt igennem, så anbefaler vi at rejse hertil tidligst i maj og senest i efterårsferien. De smukke olivenlunde, den kuperede natur og den lange kyststrækning med fantastiske strande tiltaler os. Lej en bil og kør rundt på egen hånd. Find små skjulte bugter og hop i vandet steder hvor ingen andre danskere før har været. På disse ture oplever man de små hyggelige og lokale byer, som ikke er påvirket af turismen.

5-7 timers vandring Storslået natur Nationalpark
Vandretur gennem Samariakløften
Priser fra: 140 kr

Oplev en af de største seværdigheder på Kreta. På hele turen gennem kløften går man sammen med en rejseleder. Turen varer mellem 5 og 7 timer alt efter tempo. På turen oplever man Kretas storslåede natur gennem kløfter og forbi smukke udsigtspunkter. Man ender i Agia Roumelli hvorfra en båd sejler jer tilbage til bussen sidst på eftermiddagen.

Rejs med Århus Charter
Strand Lyserødt sand Naturoplevelser
Besøg Elafonisi - en af Europas bedste strande
Priser fra: 390 kr

Dette er ikke bare en udflugt til en af Europas 5 bedste strande. Det er en tur med bus og guide gennem landskabet på Kreta. På turen kommer I igennem det smukke bjerglandskab, forbi kløfter og gennem tunneler. På turen er der både lokal frokost, visit forbi en drypstenshule og selvfølgelig en masse afslapning. Leg, slap af og føl jer underholdt på Elafonisi beach.

Rejs med Sunweb
Europas bedste strand Afslapning Charter
Slap af på Elafonissi stranden
Priser fra: 0 kr

På sydvestkysten af Kreta ligger denne fantastiske strand. Det ligner at stranden har lyserødt sand, når bølgerne skvulper stille og roligt op på sandet. Det er dog små stykker fra muslingeskaller der giver den fantastiske farve i vandet. Stranden skal man køre til, det er derfor en fordel at leje en bil på øen. På turen til stranden er der flere klostre som man bør besøge. Herunder klosteret Chrysoskalitissa som kan besøges for 4€.

Rejs med Primo Tours
Gamle ruiner Heraklion Engelsk rejseleder
Oplev historiske Knossos og Heraklion
Priser fra: 170 kr

Oplev historiske Knossos som i bronzealderen var hovedby på Kreta. I 1900 begyndte udgravningerne af byen og paladserne. Det er ruinerne af disse, som man oplever på turen. På turen er der engelsk rejsevejleder som guider jeg med spændene fortællinger og historier. Turen slutter af med en tur til Heraklion, øens tørste by. Her har i på egen hånd, mulighed for at opleve og udforske byens spændene områder og butikker.

Rejs med Århus Charter
Familiesjov Vandland Adrenalin
Underholdning i vandland
Priser fra: 255 kr

Brug en sjov dag væk fra stranden i Aqua plus vandland. Det er et af Kretas største vandland og med mere end 50 forskellige vandrutsjebaner. I parken er der en masse aktiviteter og noget for alle. Slap af på liggestolene, prøv de hurtige rutsjebaner, tornadoerne eller strømbanerne i badedyr. I parken er der mulighed for at opleve en grøn park. Med i prisen får man en is, et måltid og drikke.

Rejs med Sunweb
Bådtur Snorkling Afslapning
Bådtur til smukke Platanias
Priser fra: 185 kr

Dette er en hyggelig og afslappende bådtur som tager jer ud til Agia Theodora-øen. Den er fredet og I ser alle de vigtigste områder sammen med en guide. Det er en afslappende tur hvor man kan læne sig tilbage og blot nyde tilstedeværelsen. Har man lyst kan man flere steder på turen, hoppe i det klare vand og få en dukkert. Det er en perfekt oplevelse for børnefamilier.

Rejs med Primo Tours
Strand og laguna Sejltur Piratø
Sejltur til Gramvousa
Priser fra: 140 kr

Oplev den lille og smukke Gravousa ø med engelsk guide på hele turen. På udflugten oplever i byens smukke strande og historie. Derudover får i rig mulighed for at bade i det klare vand. Under uafhængihedskrigen levede kreteneserne som pirater på øen – derfor bliver den i dag kaldet piratøen. På turen kommer i forbi Balos lagunen, som er en af kretas bedste og flotteste strande.

Rejs med Århus Charter
Landsbyer Lokal kultur Natur
Opdag små græske landsbyer
Priser fra: 600 kr

Dette er en tur for voksne, hvor man får en fantastisk og kulturel oplevelse. Man kører rundt til de to byer Rethymnon og Georgioupolis i Land Rover. På turen kan man gå på opdagelse i de små og turistfjerne landsbyer. Man ser Ida bjergene og den græske natur fra sin smukkeste sider. Steder hvor det er muligt kører man offroad bl.a. til et nonnekloster. Ellers kommer man ud til hurderne og landmændene hvor man smager på friske råvare og får serveret frokost. Man skal min. være 16 år.

Rejs med Sunweb
16 km kløfte Vandretur Nationalpark
Vandretur gennem Samariakløften
Priser fra: 285 kr

Dette er en lang vandretur for folk med bentøjet i orden. Samariakløften er Europas længste kløfte på 16 km. Hele vandringen er med guide hvor man starter med at bevæge sig ned ad gennem kløften. Omringet af klipper på begge sider er naturen storslående og fantastisk. Efter vandring på stier, over sten og andre forhindringer ender man i Agia Roumeli. Her kan man hoppe i vandet, spise med på de lokale taverner eller blot slappe af i benene. Turen slutter med en sejltur hen til bussen som kører jer hjem.

Rejs med Sunweb
Græsk middag Sanseoplevelse
Middag i botanisk have
Priser fra: 130 kr

Dette er en rigtig hyggelig samt stille og rolig oplevelse. Det er et aftenarrangement i en botanisk have der er omringet af storslået natur. Der er både stejle klipper, påfugle og mange planter. På vejen til den botaniske have kommer man forbi en olivenlund, hvor verdens ældste oliventræ slår sine rødder. I havens restaurant bliver der serveret lækkert græsk mad og sjov underholdning fra guiderne.

Rejs med Primo Tours
Charterbureau Lokalt kendskab Personlig service
Århus Charter

Århus Charter byder velkommen til fantastiske ferieoplevelser på spændende rejsemål! Skaber rammerne for mindeværdige ferier, og gør altid deres ypperste og arbejder hver dag hårdt, for at skabe og ikke mindst indfri forventningerne til den ferie, der passer til netop dig og dine behov. Lad derfor blot feriedrømmene få frit spil, så tager de hånd om resten.

Rejs med Århus Charter
Middelhavseksperter Familievenligt Klimaneutral
Sunweb

En af Danmarks mest populære rejsebureauer med mere end 150.000 rejsende gæster i 2019. Tilbyder rejser til solskinsdestinationer ved Middelhavet og skiferier i alperne. Sunweb sørger for din sikkerhed og tryghed. Med mere end 25 års erfaring har de en økonomisk ballast og stor kendskaber til deres rejsedestinationer. Sunweb sørger for at skabe uforglemmelige oplevelser for hele familien og alle deres rejsende. Derudover klimakompenserer Sunweb rejserne for egen regning.

Rejs med Sunweb
Autentiske oplevelser Charterrejser Direkte flyvninger
Primo Tours

Primo Tours tilbyder mange forskellige rejseformer. Find alt fra afslappende charterdestinationer til storbyferier eller store naturoplevelser. Bureauet tilbyder flere forskellige rejseformer og kan derfor hjælpe med din planlægning af rejsen. Find alt fra rejser med all-inclusive og guider til rejs på egen hånd rejser. Det vigtigste for dem er dog at give jer den personlige service og en uforglemmelig rejseoplevelse.

Rejs med Primo Tours

Kreta er mest kendt for.

Mountain

0

Art museum

0

Strande

Diving

0

Famous sight

0

Food quality

0

Lave leveomkostninger

Markeder

Natteliv

Shopping

Tecking

0

Forlystelser

Snorkling

0

Bungy jump

0

Strandpromenade

0

Vandfald

0

Inspiration

bedste strande europa

Se de 5 bedste strande i Europa!

Vi har lavet en lækker oversigt over de 5 bedste strande i Europa. Her er der både strande fra Portugal, Spanien og Tyrkiet, men hvilken tror du ligger nr 1? Se vores bud på de bedste strande her.

Påskeferie 2021

Ved du ikke hvor ferien skal gå hen i påsken? Lad travelday inspirere dig til en påske under varme himmelstrøg langt væk fra den kolde vinter i Danmark.

Nyd sol og strand på ferien

Elsker du bare sol og strand samt varmen fra solens stråler? Så er her en guide til lande i og ved Europa, som du kan besøge hele året rundt

Rejs på Øhop i Grækenland

Stor guide til øhop i Grækenland. Bliv klogere på nogle af Grækenlands mange smukke og populære øer og hvilke vi anbealer.