fbpx
istanbul Tyrkiet

Istanbul Tyrkiet

Rejs til Istanbul Tyrkiet

Velkommen til Europas største by med 15 mio. indbyggere og seværdigheder du kan bruge måneder på at opleve. Det er ingen hemmelighed at gin og tonic smager så meget bedre sammen, end det gør hver for sig. Ligeså har Istanbul kombineret kulturen fra Europa og Asien og fået et helt vidunderligt resultat ud af det. Den smukke by har sortehavet, som ligger mod nord og Marmarahavet, som ligger mod syd. Men byen er en blanding af meget mere end bare to kulturer. I byen finder man et hav af antikke og moderne paladser, gamle gader i byen og moskeer. Men man finder også store flotte hoteller, blomstrende virksomheder, eksklusive shoppingmuligheder og et natteliv som aldrig sover. Når man besøger Tyrkiet, skal man opleve de tyrkiske bade og en hamam behandling og det er ingen undtagelse ved et besøg i Istanbul Tyrkiet. Der findes store basarer, her kan man sagtens blive snydt, men man kan også lave rigtig gode handler. Man skal bl.a. besøge nogle af de hyggelige restauranter, som laver lokalt mad. Her er det lykkedes at blande madkulturen fra Europa og Asien, det er i sandhed et vidunderligt måltid, man kan få sig her. I Istanbul Tyrkiet får man sig en vidunderlig og afslappende storbyferie, hvor kunst, historie og arkitektur virkelig bør komme i fokus. Hertil skal man huske at forkæle sin krop med en hamam og besøg på de mange gode restauranter. Et besøg anbefales fra maj - oktober, da temperaturen her er over 20 grader.

istanbul Tyrkiet
istanbul Tyrkiet
istanbul Tyrkiet
istanbul Tyrkiet
istanbul Tyrkiet
istanbul Tyrkiet
istanbul Tyrkiet
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
Berømte seværdigheder

En af Europas smukkeste byer med enorme og store bygninger

Fra 1465 til 1853 var Topkapi palæet Osman-sultanernes officielle residens, men i dag fungerer det som museum for nogle af de lokale kulturskatte. Palæet er utrolig smukt med hvide bygninger, kunst på væggene og smukke haver. Templet har udsigt udover Bosporus-strædet og de to verdensdele Asien og Europa som deler byen op.

I den nye bydel kan man komme op i Galatatårnet, hvorfra man har udsigt udover hele byen og her får man faktisk en fornemmelse af det kaos der kan være i byen med mange gader og antenner over det hele. I Istanbul Tyrkiet er der mange paladser, her i blandt det største Hagia Sophia som er en enorm og fascinerende bygning. Ellers kan i også besøge Dolmabache-paladset og Taksim-pladsen, som er store fascinerende monumenter og bygninger som er med til at skabe rammerne for denne smukke by.

Lave leveomkostninger

Lev rigtig godt og lækkert for ingen penge

Den tyrkiske valutakurs er altid meget svingende, men uanset hvordan det går, så kan man altid få en billig ferie ved at tage til Tyrkiet. Hvis du sørger for at holde dig væk fra turist-mekkaet, så kan pengene række utrolig langt. Her er en liste over ting, som er så forbavsende billige, at du kan få en utrolig sjov ferie uden at springe budgettet.

Friskpresset juice: 5 DKK

Pide (Tyrkisk pizza: 10 DKK

Sodavand på restaurant: 3-10 DKK

To liter cola i supermarked: 4 DKK

Øl på restaurant: 15-20 DKK

En flaske vin på restaurant: 50 DKK

En typisk ret på en god restaurant: 30-60 DKK

En grillet majskolbe fra et gadekøkken: 2-3 DKK

Shopping

Europas største by og shoppingmekka

I byen er der uendelige af muligheder, så lad være med at bruge tiden på at se alle turiststederne, da det er filmen uden ende. Lige meget hvor man går hen, fortsætter byen bare, da her bor mere end 15 mio. indbyggere. Man kan gå fra faldefærdige gader hvor det er spørgsmål om tid, før husene falder sammen til store shoppinggader med luksuriøse tøjmærker.

Er du shoppeentusiast bliver du nødt til at anerkende, at du ikke kan nå at se alle butikker i byerne. Her er et hav af eksklusive modebutikker, store shoppingcentre, gader kun til mode, men også rigtig mange bazar. På bazarene kan man købe alt!

Rejsetip

I den gamle bydel på den europæiske side ligger et af de flotteste og mest velholdte paladser i Tyrkiet, som man bare må se. Topkaki består af hvide bygninger med dybblå klinkevægge, arabiske skrifter og store velholdte haver hvor påfugle går rundt.

Sprog

Tyrkisk

Valuta

Tyrkisk lira

Lufthavn

[IST] Istanbul lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Pakkerejser / udflugter

Vis mere
Billige pakkerejser Udvalgte hoteller Prisgaranti
Rejs på egen hånd Kombiner rejser Skræddersy rejser
Rejs på egen hånd Dansk rejseservice

Rejsebureauer

Vis mere
Billige pakkerejser Udvalgte hoteller Prisgaranti
Charterbureau Lokalt kendskab Personlig service
Rejs på egen hånd Autentiske oplevelser Charterbureau

Se fodbold med meget stemning

Det er ingen hemmelighed, at fans i Tyrkiet kan være meget vilde og gå over grænsen. Der er måske en god grund, da tre af topholdende har hjemmebane i Istanbul Tyrkiet. Fenerbache, Galatasaray og Besiktas. De tre største fodboldklubber i Tyrkiet holder alle sammen til her. Det ene hold er for arbejderklassen, det andet for de finere folk og det bedre borgerskab, mens det tredje holder fanen højt for byens asiatiske bydel. Er du fodboldkyndig og sportselsker bør du skaffe en billet til et lokalt derby, da det ikke går stille for sig.

Istanbul Tyrkiet byder på mere end bare fodbold. Her er smukke museer, nationalparker, byen er omringet af smuk natur, Istanbul Bizaar og så er der selvfølgelig de smukke templer.

Oplev Istanbul Bazaar

Tyrkiet er lig med bazaar og gadeshopping. Derfor er der selvfølgelig også Istanbul Bizaar som er værd at besøge. Du kan finde mange forskellige Bazaar i byen, men de to mest kendte, de største og mest interessante er Grand Bazaar og Den Egyptiske bazar. Den klassiske Bazar er et handelstorv med mange små boder, og så er der en utrolig autentisk stemning, med mange lyde, dufte og ikke mindst sjove handler at gøre. Vil du have en østerlandsk stemning, så skal du besøge Istanbul Bizaar som en af de to. Grand Bazaar blev bygget tilbage i 1461 som et vigtigt led i Den osmanniske imperiums økonomi og med det formål at skaffe penge til byggeriet af Hagia Sophia-moskeen. Området er over 30.000 kvadratmeter, har mere end 3600 butikker som ligger på hele 60 gader. Så sørg for at find et findepunkt, hvis nu i bliver væk fra hinanden, for mulighederne for at forsvinde er god. Her er alt fra tøj og sko til guld- og sølv smykker, men også antikviteter og tæpper.

Istanbul Tyrkiet oplevelser

Selvom byen er Europas største og lufthavnen er under udbygning, for at kunne transportere mange flere besøgende, så er byen rigtig hyggelig at være i. Her er et hav af muligheder, men byen er klart at foretrække hvis man er til at opleve nye kulturer, shoppe på markeder og se på store templer. Selvom her er dejligt varmt og afslapning er muligt, så vil vi ikke anbefale at tage til Istanbul Tyrkiet på charterferie. Brug istedet et besøg hertil, for at opleve lokal kultur, opleve noget nyt og søge inspiration til den kedelige firkantede hverdag herhjemme.

Vil I have mindre hektiske shopping- og bazaroplevelser, skal man besøge Istanbul Bazar den egyptiske bazar som er lidt roligere. Her er det mere fremmedprodukter som krydderier vi ikke har herhjemme, tyrkisk slik og tørrede frugter. Er du vild med at smage, dufte og bruge dine sanser så bliver du nødt til at besøge denne bazar.

 

Billige pakkerejser Udvalgte hoteller Prisgaranti
Find billige hoteller i Istanbul med fly fra Danmark
Priser fra: 1.695 kr

Find billige pakkerejser med fly + hotel fra Danske- eller nærliggende lufthavne. I Istanbul finder man hoteller rundt på byens bedste placeringer. Der er hoteller i forskellige prisklasser og med forskelligt serviceniveau.

Rejs med TripX
Rejs på egen hånd Kombiner rejser Skræddersy rejser
Skræddersy rejsen efter dine egne behov
Priser fra: 0 kr

Med Århus Charter kan du på egen hånd rejse til Istanbul. Bureauet hjælper dig med at planlægge rejsen og finder de bedste overnatninger og udflugter til jer. I bestemmer selv hvor meget, Århus Charter skal sørge for på rejsen og hvor meget i selv vil. Det kan til tider være en fordel at være spontan og udvikle rejsen undervejs. Derfor er denne mulighed fantastisk. Bureauet er med jer hjemme fra Danmark under hele rejsen

Rejs med Århus Charter
Rejs på egen hånd Dansk rejseservice
Skræddersy rejsen efter dine egne behov
Priser fra: 0 kr

Med Primo Tours kan du på egen hånd rejse til Istanbul. Bureauet hjælper dig med at planlægge rejsen og finder de bedste overnatninger og udflugter til jer. I bestemmer selv hvor meget Primo Tours skal sørge for på rejsen og hvor meget i selv vil. Det kan til tider være en fordel at være spontan og udvikle rejsen undervejs. Derfor er denne mulighed fantastisk. Bureauet er med jer hjemme fra Danmark under hele rejsen

Rejs med Primo Tours
Billige pakkerejser Udvalgte hoteller Prisgaranti
TripX

TripX er et nyt og moderne selskab som giver prisgaranti! De leverer billige pakkerejser med fly + hotel. Det er udvalgte hoteller og de viser altid priserne med de billigste flybilletter først. TripX springer flere led over og leverer dermed markedets billigste priser på udvalgte hoteller.

Rejs med TripX
Charterbureau Lokalt kendskab Personlig service
Århus Charter

Århus Charter byder velkommen til fantastiske ferieoplevelser på spændende rejsemål! Skaber rammerne for mindeværdige ferier, og gør altid deres ypperste og arbejder hver dag hårdt, for at skabe og ikke mindst indfri forventningerne til den ferie, der passer til netop dig og dine behov. Lad derfor blot feriedrømmene få frit spil, så tager de hånd om resten.

Rejs med Århus Charter
Rejs på egen hånd Autentiske oplevelser Charterbureau
Primo Tours

Primo Tours tilbyder mange forskellige rejseformer. Find alt fra afslappende charterdestinationer til storbyferier eller store naturoplevelser. Bureauet tilbyder flere forskellige rejseformer og kan derfor hjælpe med din planlægning af rejsen. Find alt fra rejser med all-inclusive og guider til rejs på egen hånd rejser. Det vigtigste for dem er dog at give jer den personlige service og en uforglemmelig rejseoplevelse.

Rejs med Primo Tours

Istanbul tilbyder

Airport

0

Kunst og museum

City

0

Berømte seværdigheder

Madkvalitet

Low cost flight

0

Lave leveomkostninger

Markeder

Shopping

Tecking

0

Theme park

0

Transport

0

Zipline

0

Bungy jump

0

River rafting

0

Strandpromenade

0

Vandfald

0

Tæt på lufthavn

0

Inspiration

ferie

Ferie i Europa

Ved du ikke hvor du skal hen på ferie, så søg lidt inspiration her. Vi kommer med gode råd til alternative destinationer, specielt hvis du er aktiv eller vild med natur og lokal kultur.

nytår i udlandet

Nytår i udlandet – guide til de bedste byer

Stor guide til hvor du bør fejre nytåret i udlandet. Se hvor man fejrer nytåret på stranden og hvor man spiser det ind på lækre hoteller.

billig påskeferie

Billig påskeferie – Find inspiration til din næste påskeferie

Når rejsen skal planlægges i påskeferien, er der rigtig mange muligheder på rejsen. Vi kommer her med eksempler på destinationer, hvor i kommer afsted på en billig påskeferie

Hotel med pool

Hotel Europa – Find dit drømmehotel med en kort flyvetur

En fantastisk guide til det hotel som passer dine behov og hvordan du finder det rigtige hotel til jeres rejsegruppe. Se derudover en liste over Europas dyreste suiter.