fbpx
Hanoi Vietnam

Hanoi Vietnam

  • Rejsedestination
  • Pakkerejser/udflugter
  • Rejsebureauer

Hanoi Vietnam - Alt du skal vide

Brug Hanoi som en midlertidig base, inden du rejser videre ud i den smukke natur Vietnam byder på. Byen er Vietnams hovedstad med intet mindre end 7,8 millioner indbyggere. Byen ligger op til ‘Den røde flod’ i den nordlige del af landet. Hanoi er en fed by med en masse seværdigheder, hyggelige små gader med caféer og ikke mindst rigtig mange muligheder for at komme ud at se, noget af det smukkeste natur i Asien. Byen i sig selv er én stor kulturoplevelse. Her kan du se vilde høns eller høns i bur midt på gaden. Scootere som fylder hele vejen eller sjove markeder og selvfølgelig en masse templer. Byen tilbyder desuden en masse barer og restauranter, mulighed for billig shopping og billig overnatning. En rejse til Vietnam vil typisk starte i Hanoi eller Ho Chi Minh City. Destinationen og generelt landet er billig og rejse rundt i, her lever man godt for 100 kr. om dagen. Brug et par dage her, inden i rejser videre ind i landet eller ud til Halong Bay. Det er ikke muligt at rejse hertil direkte, er du på længere rejse anbefaler vi et par dage i Singapore. En rejse til byen er noget ved for alle, men vil man ud at hygge sig på barer, bo på hostel og leve billigt - så er det en oplagt mulighed for backpackere, at bruge nogle dage her.

Hanoi Vietnam
Hanoi Vietnam
Hanoi Vietnam
Hanoi Vietnam
Hanoi Vietnam
Hanoi Vietnam
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
Vandreture

Dejlige og smukke vandreture

Fra byen er der ikke direkte vandreruter, men det er der i området. Her er et hav af muligheder inden for trecking, hiking og cykelture. Oftest kan man tage på guidede ture, som kan findes på overnatningsstederne. Hermed er man afsted i halv- til en hel dag. Vi vil anbefale en vandretur til Hoa Lu, Mua Cave og Trang. Her kan du udfordre dig selv, ved at tage de 500 trin op til Mua Cave, eller nyde en hyggelig bådtur til Trang An Eco Complexet. Fra Mua hulerne har i en fantastisk panoramaudsigt, udover bjerge og flade grønne marker. På turen er der også mulighed for at svømme eller cykle.

Bjerge

Oplev naturperler i nære områder

Vietnam og specielt området rundt omkring destinationen, er fyldt med magiske naturområder. Her er alt fra jungler, bjergbelagte nationalparker, rismarker, floder og klipper som skyder op af vandet. Brug f.eks en dag på, at køre og sejle igennem landskabet til Parfume Pagoda. Det er et af de mest hellige steder i Vietnam. På turen kører man igennem landskabet, glider ned af Yenstrømmen og besøger Huong Tich-hule med smukke stalaktitter og stalagmitter.

Det er bare et af mange eksempler. Vores anbefaling er, at rejse videre til Sapa eller Halong Bay, når i rejser videre. Her oplever i hurtigt det smukke ved Vietnam og bliver betaget af den frodige og til tider barske natur.

Markeder

Billige markeder og stort udvalg

Byens markeder og gadekøkkener er en oplevelse i sig selv. Her kan man shoppe og købe alt utrolig billigt. På markederne kan der købes lækre vietnamesiske retter af friske råvare, som tilberedes og anrettes i de små gadekøkkener. Stemningen og duften på markederne er fyldt med krydderier, dejlige dufte og mange smagsindtryk. Der kan købes rigtig meget forskelligt kød, så pas på! Vietnameserne er kendte for, at være villige til at tage lidt af hvert i munden. Sørg derfor for, at dine nudler er med traditionel spise som kylling, okse eller svin.

På markederne i den gamle bydel, mærker man den lokale stemning og betydning maden har for de lokale. De går op i madlavningen – smagene og duftene, men også hvordan det anrettes. Fordelen ved at gå på marked i byen er, at her er utrolig billigt at spise. Derfor kan du godt prøve lidt af hvert, uden at have brugt en stor formue.

5 kr for en øl eller sodavand og 7-9 kr for nudler. 

Rejsetip

I Vietnam har de ikke Uber, men derimod Grab. Download app'en for at få fat i de tusindevis af scootere, som kører rundt med grønne hjelme. Offentlige busser kommer ikke altid og du slipper for, at betale overpris ved taxachaufførerne.

Sprog

Vietnamesisk

Valuta

[VND] Dong

Lufthavn

[HAN] Noi Bai Internationale Lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

En by med masser af kultur

En af de største attraktioner er Temple of Literature fra 1070. Er du velkendt i Asien, har du sikkert besøgt et hav af templer, men det her er anderledes. I 1076 blev det byen universitet, i dag kommer de studerende forbi og får taget billeder her efter afgangseksamen.

Templet er omgivet af smukke grønne omgivelser og byder på et hav af detaljer. Det koster ca. 9 kr. for at komme ind. Er du vild med historier eller fængsler, så besøg Hoả Lò Prison i Hanoi Vietnam. Fængslet blev bygget af franskmændene under kolonitiden i 1896. Var man i mod franskmændene røg man i fængsel. Her lå vietnameserne op og ned af hinanden i fodlænker. Mange døde af sygdomme, mens få formåede at flygte.

En anbefaling er, at købe en guide til rundturen. Under den franske kolonitid i Hanoi Vietnam, byggede de en af de eneste katedraler i Vietnam. St. Joseph’s katedral står stadig og er deres svar på Notre Dame. I Hanoi Vietnam er de primært buddhister, derfor findes her primært templer. I byen er der en masse forskellig kultur og historie, men også hyggelige gader og markeder.

 

Hanoi Vietnam – smukke natur oplevelser

rundt omkring byen er der utallige muligheder, for naturperler hvor kun fantasien sætter grænser. Kører man to timer sydpå, kommer man til Halong Bay, hvor klipperne skyder op fra vandet, som i en Avatar film. Her er der mulighed for flere dages bådture, dykning i koralrev og rigtig charterferie.

Kører man derimod 4-5 timer nordpå, ankommer man til rismekkaet Sapa. Her er der rismarker, jungle og eksotisk flot natur med forskellige vandreture overalt. Sapa er ikke så kendt for turister, da det ligger inde i landet.

Vil du have en uforglemmelig oplevelse, bør ferien gå her forbi. Rundt omkring Hanoi Vietnam findes der andre forskellige naturperler, f.eks. nationalparken Pu Hu Nature Reserve. Her hvor der findes store grønne bjerglige områder og vilde vandfald. Rejs f.eks. forbi Mu waterfall i den sydlige del af parken, Generelt er Hanoi Vietnam og resten af landet, kendt for den smukke grønne natur, junglerne og monumenter. Er du naturelsker bør du rejse til Vietnam og start rejsen i hovedstaden.

 

Planlæg rejsen til Vietnam

Som tidligere nævnt er alle flyvninger med mellemlandinger. Overvej derfor at bruge et par dage i Singapore, Hong Kong eller Bangkok inden rejsen til Vietnam. Det er smukke byer på hver sin måde, men nemme at rejse rundt i og med lækre lufthavne.

Vi anbefaler altid, at man rejser mere end 2 uger når rejsen går øst på. En rejsedag hurtig kan vare over et døgn, men her er også mange oplevelser. Vietnam er bare ikke ligesom Danmark. Grundet bjergene tager det længere tid at rejse rundt og komme videre. Planlæg derfor din rejse til Hanoi og videre, så du får det mest optimale ud af din rejse.

Med fordel kan du bruge en hel dag i Hanoi Vietnam ved ankomst og afgang. Vi anbefaler at rejse med et rejsebureau, da de er dækket af rejsegarantifonden. Herudover sørger de for gode overnatninger og vilde oplevelser.

Hanoi er mest kendt for.

0

Dykning

0 0 0

Lave flypriser

Lave leveomkostninger

Markeder

0

Vandreruter

0

Snorkling

0

Rismarker

0

Eksotiske dyr

0

Vandfald

0

Tæt på lufthavn

0

Min. 15℃ året rundt

0

Nationalparker

0

Koralrev

0

Inspiration

seværdigheder i vietnam

Seværdigheder i Vietnam

Guide til de bedste seværdigheder i hele Vietnam. Anbefalinger til seværdigheder ved kysten, i byerne og i naturen.