fbpx
rejs til halong bay Vietnam

Halong Bay Vietnam

  • Rejsedestination
  • Pakkerejser/udflugter
  • Rejsebureauer

Halong Bay Vietnam - Hvor dragen stiger ned i havet

Som du måske har gættet, så er Halong Bay ikke en provins eller by på land. Det er derimod en bugt med kyststrækning på 120 km. Området har været på UNESCOS verdensarvsliste siden 1994 grundet den fantastiske natur området er kendt for. Halong Bay er et naturfænomen udover alle grænser, som tiltrækker turister fra hele verden. Området er fyldt med mere end 2.000 kalkstensklipper, som skyder op til 90 meter op af vandet hist og pist. Det er både muligt at sejle i området en enkelt dag, eller booke både med overnatning - hvilket vi anbefaler. Man skal besøge området mindst en gang i sit liv, grundet den smukke natur og områdets charme. Her er der flydende byer, lækre strand, mulighed for at spise rigtig lækkert på bådene, smukke kajakture og ikke mindst de mest fantastiske stjernerhimler når mørket har lagt sig. Området byder desuden på fantastisk dykning i koralrev, muligheder for at gå eller sejle i kajak ind i de forskellige grotter og blot leve livet fuldt ud. Vi anbefaler at man besøger Halong Bay Vietnam som en del af sin rejse til Vietnam. Byen ligger kun 170 km fra hovedstaden Hanoi  med direkte motorvejsforbindelse. Desuden ligger den Van Don lufthavn 50 km fra Halong Vietnam og tilbyder bl.a. rejser fra Ho Chi Minh City.

rejs til halong bay Vietnam
halong bay Vietnam
halong bay Vietnam
halong bay Vietnam
halong bay Vietnam
halong bay Vietnam
halong bay Vietnam
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
Dykning

Dykning i koralrev

Ønsker du at dykke på din rejse hertil er de bedste dykkermuligheder i perioden fra april – december. Her er vi udenfor regnsæsonen og temperaturerne i vandet er mellem 26 og 29 grader. Når du dykker i bugten får du øjnene op for en helt ny verden, som moder natur har skabt. Her er masser af koraller, som byder på masser af liv og klarhed. Det er desuden muligt at dykke og snorkle ind i grotterne, som ligger i vandet.

Berømte seværdigheder

Vietnams første monument på UNESCO

I 1994 blev bugten tilføjet til verdensarvslisten. Det har siden da, betydet et massivt besøg fra turister verden over, som med stor begejstring møder dette naturfænomen. Her er mange grotter, fantastiske vandreture på øerne, smukke solnedgange og endnu smukke stjernehimler. Desuden kan man få fantastiske ture ind i grotterne med snorkel eller kajak direkte fra havet. Området besøges årligt af mere end 7,7 mio turister og er sammen med de to nabobugter god for 500 turistbåde.

Lave leveomkostninger

Sådan gør du oplevelsen billigt

Der er den nemme og dyre måde, hvor du booker sejlturen hjemmefra og så er der den billige. Hvis i køber sejlturerne direkte nede ved havnene, fåes turerne ofte billigere. Har i mod på det, kan man spare mange penge, ved at gøre rejsen lidt længere. Hvis man rejser ud til Cat Ba, kan man herfra booke bådene meget billigere. Cat Ba ankommer man til med speedbåd, da det er en ø. Herfra kan turerne bookes for 100 – 150 kr. pr. person. Ønskes der en overnatning på Cat Ba, er hotellerne her med havudsigt utrolige billige.

Rejsetip

Vil du gerne ud at sejle kan du booke en tur hjemmefra. Erfaring er dog, at det er ligeså nemt at finde noget dernede og ofte billigere. Tag toget eller minibusser fra Hanoi til Halong Bay. Bestil evt. en overnatning på forhånd på land, inden du skal ud og jagte gode tilbud.

Sprog

Vietnamesisk

Valuta

[VND] Dong

Lufthavn

[HAN] Noi Bai Internationale Lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

De forskellige naturoplevelser

Da Halong Bay Vietnam bugten i 1994 blev Vietnams første monument på UNESCOS verdensarvsliste, blev der for alvor åbnet op for turismen til landet. Hvert år besøger mere end 7,7 millioner turister dette smukke område. Ofte sejler man rundt i bugten et par dage på planlagte ture. På turene får man mulighed for at spise godt på bådene, sejle i kajak ind i grotterne og på nogle af bådene, er der også fyldt med dykkerudstyr. I området er der fyldt med koraller og utrolig klart vand. Det giver god anledning til at snorkle eller dykke i området. Der er desuden mulighed for, at dykke eller snorkle i flere af grotterne, hvilket mange erfarne dykkere vil misunde.

En af de smukkeste grotter i Halong Bay Vietnam, har navnet Hang Sung Sot Cave. Grotten skal man dog hike op til, for at kunne udforske – den ligger på øen Bon Hon Island. Grotten er utrolig smuk med to store kamre, som er op til 30 meter høje. I grotten findes en formation i sten, der forestiller en generel der snakker til sine tropper og smukke drypstensformationer. 

I Halong Bay Vietnam anbefaler vi også et besøg til områdets største ø Cat Ba Island, da her er smukke strande, mulighed for cykelture og ren afslapning til solnedgangen. 

 

Halong Bay Vietnam – rejsen hertil

Der er flere metoder, hvis du gerne vil til Halong Bay Vietnam. Da Halong city kun ligger 170 km fra Hanoi, er det en oplagt mulighed, at besøge området hvis man er i landets hovedstad. Der er bygget en direkte motorvej fra Hanoi til Halong dermed er nemt at tage en smuttur hertil. 50 km fra byen ligger der lufthavnen Van Don, hvortil der kommer indenrigsflyvninger – bl.a. fra Ho Chi Minh City. Vi anbefaler, at man bruger en lille del af sin rejse til at besøge området, og det derfor kan give god mening at flyve hertil. Har du planlagt at rejse hertil i flere år og gerne vil blive i området, så er vores klare anbefaling meget enkelt.

Rejs videre til Hanoi og derefter det grønne paradis Sapa som ligger i midten af landet. Hermed får du en fantastisk rejse, med mange forskellige oplevelser, natur ikoner og udflugter som gør jeres rejse magisk. I kan med fordel planlægge det med et rejsebureau, som arrangerer ture hertil. Desuden opnås den bedste oplevelse ved, at bruge et par dage at sejle rundt. Det er ikke et sted man rejser til hver dag, nyd derfor området og få mest muligt ud af din rejse.

 

Derfor er det et fantastisk område

Vi anbefaler alle der er vilde med natur og rejser at komme hertil. Er du søsyg er det ikke noget problem, da bølgerne ikke er store og dermed ikke påvirker de store både. Selvom man ikke går meget op i naturen, så er her flere uforglemmelige oplevelser. De flydende byer med hjem, butikker og andre sjove ting er fascinerende, de smukke grotter er uforglemmelige og maden samt personalet på bådene er fantastiske. Er du bange for, at bådene er uhumske, farlige og ikke luksuriøse – så tro om igen.

Værelserne er store og lækre samt hygiejniske, på dækket kan der soles og de gamle både er ikke eksisterende. For år tilbage sank en båd fyldt med turister – bådejerne og staten tog konsekvensen af det og skrottede alle de gamle både. I Halong Bay Vietnam og de to nabo bugter Bai Tu Long Bay og Lan Ha Bay sejler der mere end 500 både rundt hver eneste dag.

Halong Bay tilbyder

Strande

Dykning

Berømte seværdigheder

Lave flypriser

Lave leveomkostninger

0

Snorkling

0

Eksotiske dyr

0

Min. 15℃ året rundt

0

Koralrev

0

Inspiration

ferie Asien

Ferie Asien inspiration

Stor guide til forskellige rejseanbefalinger i Asien. Både som almindelig turist, charterrejsende eller backpacker. Bliv inspireret til din næste rejse.

seværdigheder i vietnam

Seværdigheder i Vietnam

Guide til de bedste seværdigheder i hele Vietnam. Anbefalinger til seværdigheder ved kysten, i byerne og i naturen.