fbpx
Galapagos øerne

Galapagos øerne

Rejs til Galapagos øerne

Ca. 1000 km vest for Ecuadors kyst finder man dyreparadiset i Stillehavet. Galapagos er en ung øgruppe bestående af 26 øer hvoraf 19 er vulkanske øer. Det er i sandhed paradis for adrenalin-, natur-, og dyreelskere. På denne lille øgruppe får man de vildeste naturoplevelser fra hele verden samlet på et sted. Øerne har kun eksisteret i 1 millioner år og naturen og faunaen er derfor meget anderledes her. Det vil i hurtigt komme til at opdage. Galapagos betyder saddel, navnet kommer fra øens berømte galapagosskildpadde. Skjoldet på denne ligner en hestesaddel, deraf navnet.   Galapagos er uden tvivl berømt for sit vilde dyreliv på øerne og under havets overflade. Her kan man dykke og snorkle med hajer, søløver, delfiner, skildpadder, rokker og hvaler. På landjorden er der udover sæler og søløver også flamingoer, leguaner, pingviner, slanger og hundredvis af fuglearter. Dyrene er kommet dertil på egen hånd, men ønsker ikke at forlade øerne igen.   Øens største Isabela er utrolig charmerende. Her er hyggeligt i byerne med sand i gaderne, små restauranter med frisk fisk og venlige indbyggere. Her kan man trekke op til Sierra Nega vulkankrateret, snorkle med revhajer og pingviner eller få adrenalinen op på canyoning tur.   Mulighederne er mange på Galapagos. Man flyver hertil fra Ecuador og kan derfor passende planlægge en længere rejse hvor man oplever smukke Ecuador. Det er dyrt at bo på Galapagos og tage på udflugter. Dog er aktiviteterne og udflugterne så fantastiske, at det er det hele værd. Er man derfor vild med smuk og vild natur, dyr og vilde oplevelser er du nødt til at opleve Galapagos øerne.

Galapagos øerne
Galapagos øerne
Galapagos øerne
Galapagos øerne
Galapagos øerne
Galapagos øerne
Galapagos øerne
Galapagos øerne
Galapagos øerne
Galapagos øerne
Galapagos øerne
Galapagos øerne
Galapagos øerne
eksotiske dyr

Oplev verdens vildeste dyr

Er du dyreelsker og vild med store og små dyr, så er øerne her paradis for dig. Under havets overflade finder man mere end 30 forskellige hajarter! Herudover kan man snorkle og dykke med hvaler, delfiner, rokker og manta rays, farverige fisk, delfiner og søløver!

Herudover er der langs kysten en masse sæler, pingviner og den sjældne hav leguan. I luften lever mere end 100 forskellige fuglearter bl.a. pelikaner. Desuden findes der mere end 11 forskellige skildpaddearter.

vulkan

Bo og oplev vulkanøerne

Øerne er unge og skabt af vulkansk aktivitet. De er såkaldte “hotspots” da der under jorden løber lava. Der er i alt 6 aktive vulkaner, hvoraf 5 af dem ligger på hovedøen Isabel. Den største vulkan er Wolf med sine 1707 højdemeter.

Det er muligt at bestige vulkanerne til fods, på hesteryg eller med MTB. Naturen er fantastisk og udsigterne er enestående.

Vandreture

Fantastiske vandreture på lavastier, på øde sletter og i regnskov

Overskriften taler for sig selv…Og man må sige at det er ret imponerende. Vandre rundt på i det frodige højland eller det tørre lavland. Gå desuden på udtørrede lavastier og i regnskov.

Vandreturerne på øerne er fantastiske og der er mange muligheder. På vandrestierne kommer man tæt på det smukke dyre- og planteliv på øerne. Prøv desuden at bestig forskellige tinder eller vulkaner. Udsigten herfra er fantastisk! Slut vandreturerne af med snorkling i det vilde og fascinerende hav.

Rejsetip

Spørg de lokale til råds. De kender de skjulte steder, hemmelige strande osv. De ved også hvor i får de vildeste naturoplevelser for jer selv. Desuden vil de gerne hjælpe jer.

Sprog

Spansk

Valuta

[USD] Amerikanske dollars

Lufthavn

[GPS] Seymour Airport

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Galapagos øernes dyreliv 

Det imponerende dyreliv på øen skyldes, at Galapagos aldrig har været sammenhængende med det amerikanske fastland. Nye dyrearter er kommet til øen løbende. Enten ved at vinden har båret fuglene afsted eller landdyr har fulgt havstrømmene.

 

På land er der hundredvis af fugle at se på. Det er derfor paradis for fugleelskere. Her finder man også sæler, søløver, pingviner og krybdyr. Der er rigtig mange leguaner på øen – herunder også havleguaner. Sidder man på strandene vil man til tider se enorme vandringer af havleguaner der skal ud og finde mad i havet. Det er en grænseoverskridende oplevelse at bade med dem, mens de er nysgerrige og undersøger dine ben. Men bare roligt, de er ufarlige. På øen er der 11 skildpaddearter, hvor den mest populære er Galapagosskildpadden. 

 

På havet kan man både snorkle, sejle kajak, tage på hvalsafari eller dykke. Det er en af de bedste områder i verden for dykkere der ønsker at se store havdyr! Her kan man ligge og under sig med synes af skildpadderne eller sælerne, for i næste øjeblik ane skyggerne fra hvalhajer. Ønsker man at dykke med hajer, er der rig mulighed for dette. 

Prøv at dykke eller snorkle med revhajer, dyk med hammerhajer ved Gordon rocks eller spot de mange rokker der svømmer rundt. Har du en bucket liste med dyr du ønsker at dykke med, så kan du bestemt få udfyldt mange af felterne her. For der findes mere end 30 forskellige hajarter i havene rundt om Galapagos øerne.

 

Derfor går næste rejse hertil

Man finder ikke andre steder på jorden som på Galapagos. De nye øer med frodigt højland og tørt lavland er helt unikt. Dette med en kombination en masse  fede aktiviteter man kan prøve kræfter med, i den vilde natur er fantastisk. Desuden er byerne her fantastiske. De er hyggelige, har masser af sjæl og fantastiske indbyggere. Brug aftenen på de forskellige havnepromenader. Her spiser man lækkert på de hyggelige restauranter. Mange af dem serverer frisk fisk, som er fanget om morgenen. 

 

Muligheden for at dykke med enorme dyr, snorkle med sjældne dyr som havleguaner og skildpadder er hele turen værd. At man så kan se søløver og sæler lege fra strandkanten eller fra kajak langs kysten, gør bare oplevelsen endnu bedre. 

 

På øerne kan man bo på luksuriøse hoteller, bungalows og hostels. Der er noget for alle, men generelt er det ikke billigt at leve på Galapagos. De billigste hostels koster omkring 250,- pr. person. Men så ligger det ikke i de centrale byer. Vi vil dog understrege at Galapagos er en oplevelse udover det sædvanlige. Derfor bør man acceptere at alting er lidt dyere.

 

Vi anbefaler at man bruger 3-10 dage på øerne. De er under Equador og de fleste fly går herfra. Vi anbefaler at man på rejsen også bruger tid i Equador og området omkring hovedstaden Quito. Det er utrolig smukt og giver en perfekt helhedsoplevelse for hele rejsen.

 

Udforsk den smukke natur

Det er kun 5 af øerne der er beboet, på resten lever dyrene frit og naturen passer sig selv. De i alt 26.000 indbyggere bor på 4 af øerne og den sidste, Baltra, har en kaserne med 400 soldater og kystvagter. Øen Isabela udgør 58% af øernes samlede areal og er dermed klart den største ø. Det er også her at 5 af øernes 6 aktive vulkaner ligger. Den højeste er Wolf med sin top i 1707 meters højde. Det er samtidig landets højeste punkt. Øernes største befolkning bor på øernes anden største ø, Santa Cruz. 

 

Øerne ligger på “hotspots”. Det er steder hvor lava strømmer ud fra jordens indre. Det har været med til at skabe de smukke og nye øer. Da øerne ikke er ældre er vegetationen på de yngste øer næsten ikke tilstede. Vil man ud og opleve Galapagos på egen hånd, er der mange muligheder for dette. Der er rig mulighed for at være aktiv samt få pulsen og adrenalinen op. Man kan bl.a. cykle mountainbike på de forskellige øer. Her er vi vilde med højlandet på Santa Cruz. Prøv også at ride på hesteryg op i det vulkanske terræn eller surf i langs kysten. Der er forskellige vandre- og cykelruter rundt på øerne. Spørg de lokale eller jeres bureau for forskellige udflugtsmuligheder. Mulighederne er mange og på de fleste kan man få guide med sig rundt.

 

Galapagos øerne er unik, fordi man både møder hede slætter, frodige områder og det vilde på små områder. Flaget er vandret med tre striber. Den øverste farve er grøn og symboliserer det frodige højland. Den hvide midterstribe symboliserer det halvtørre lavland og den nederste blå farve er for havet. 

 

De smukke omgivelser og vilde dyr har sat Galapagos på listen over UNESCOS verdens naturarv.

Galapagos øerne tilbyder

Naturen

Bicycle

0

Strande

Dykning

Famous sight

0

Food quality

0

Surfing

Vandreruter

Snorkling

0

Vulkaner

0

Strandpromenade

0

Eksotiske dyr

0

Jungle

0

Vandfald

0

Tæt på lufthavn

0

Min. 15℃ året rundt

0

Delfin- og hvalsafari

0

Nationalparker

0

Koralrev

0

Inspiration

jordomrejse

Jordomrejse planlægning: Sådan gør du!

Den komplette guide til din jordomrejse. Få hjælp til planlægningen, budgettet og super fede destinationer.

Dykkerrejser – Komplet guide til din næste ferie

Bliv klogere på hvor jeres næste dykkerrejse går hen. Har du aldrig dykket bliver du meget klogere på hvordan du kommer i gang

Drømmerejsen

Drømmerejsen? Find inspiration til din rejse

Hvad er din drømmerejse? Mange mennesker har mange drømme og derfor kan vi ikke udspensle din drømmerejse. Men læs med og bliv inspireret til din næste rejse