fbpx
Dubrovnik Kroatien

Dubrovnik Kroatien

  • Rejsedestination
  • Pakkerejser/udflugter
  • Rejsebureauer

Dubrovnik Kroatien rejseoplevelser

Dubrovnik i Kroatien er måske Kroatiens mest berømte by. I Dubrovnik venter der en masse spændende og kulturelle oplevelser. Byen er utrolig hyggelig med torve og stræder fyldt med caféer og hyggelige restauranter. Den består af den flotte ydre ringmur, som minder om noget fra Middelalderen. Udover det, finder man noget af det klareste vand i hele Europa her. Der boer over 40.000 indbyggere og der er hermed en masse at opleve. Bl.a. den smukke hovedgade Stradun, som skinner marmorhvidt i havet, med de smukke røde tegltage på hver bygning. Stradum står ualmindelig smukt, med det koralblå hav i baggrunden. Man bør gå op på toppen af ringmuren, for at få sig en utrolig udsigt og overblik over byen. Byen er noget af det smukkeste man støder på, den er endda udtaget til Unescos liste, grundet byens historie og arkitektur. Rejs derfor til Dubrovnik hvis du ønsker noget nyt og anderledes, som er utrolig unikt og noget af det smukkeste i Europa - her får du blandingen af en gammel traditionsrig-, men også nymoderne by.  Dette er en af vores favoritdestinationer i Europa. Man har stemningen af Middelhavet og Adriaterhavet samtidig med at man går rundt i en fantastisk smuk og historisk by. Desuden er det billigt at leve her, man får altså rigtig meget for pengene! Besøger man byen og området i sommerhalvåret er her rigtig varmt og vandet er perfekt at bade i. Her er der desuden en autentisk og hyggelig stemning i gaderne og på havnen.

Dubrovnik Kroatien
Dubrovnik Kroatien
Dubrovnik Kroatien
Dubrovnik Kroatien
Dubrovnik Kroatien
dubrovnik by
dubrovnik fort
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
Lave leveomkostninger

En af Europas billigste rejselande!

Hvad siger du til, at rejse til en by hvor øllene oftere er billigere end sodavandene på restaurant! Det er der vidst ingen der kan klage over…Og NEJ! Sodavand er ikke dyrt.

Da Dubrovnik Kroatien er en stor turistby, er det også en af de dyere steder at leve i Kroatien. Her koster et godt hotelværelse typisk mellem 20 og 60€ pr. nat. Det er altså en rigtig fin pris, for lækre hoteller.

På restauranter kan man spise pasta eller pizza for under 7€ eller 50,- og nyde en lokal fadøl for under 2€, altså under 15,-

diskoteker

Nyrigt og imponerende natteliv

Byen er de sidste par år blevet utrolig populær for turister og hermed er nattelivet også vokset med. Her er både bar, caféer og diskoteker hvor man kan slå sig løs, når solen går ned over den smukke marmorbelagte by.

Du kan bl.a. feste på byens største diskotek, i den smukke hovedgade Stradun. Her findes også en masse andre pubber og bar, hvor man kan sidde udenfor og nyde middelhavsstemningen.

Vandreture

Smuk natur op til bymuren

Dubrovnik Kroatien må være en af verdens bedst placerede byer. På den ene side har du det smukke krystalblå middelhav og på den anden side et frodigt og kuperet terræn. Er du livsnyder, aktiv og klar på oplevelser så er treckingture i området omkring byen oplagt.

Her findes masser af stier og systemer, forskellige ture og parker i området. F.eks. øen Otok Lokrum og kanalen Rijeka Dubrovačka.

rejsetip

Er du stor Game Of Thrones fan, så er Dubrovnik stedet! Her er mere end 19 steder fra serien filmet, bl.a. største delen af King's Landing.

Sprog

Kroatisk

Valuta

[HRK] Kroatiske Kuna

Lufthavn

[DBV] Dubrovnik Lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Dubrovnik Kroatien seværdigheder

Der er rig mulighed for at opleve lidt af hvert. Der er fantastiske strande i området og man kan komme på nogle dejlige og smukke sejlture, ud til øer i området. Vi anbefaler at man besøger Dubrovnik Kroatien i sommerperioden, da solen får byen til at smile. Her kan man forvente temperaturer mellem 25-30 grader.

Er du kæmpe Game Of Thrones fan, så burde du allerede have været i byen. Men har du ikke, så er du nødt til at komme til Kings landing. Ja Kings landing også rigtig mange scener fra Game of thrones er filmet i Dubrovnik og med god grund. Byen er utrolig smuk, minder om middelalderen og er generel rigtig charmerende. Her er filmet mere end 19 forskellige steder fra filmen, så man kan sagtens gå rundt i flere dage og leve sig ind i Game Of Thrones universet.

Områdets lækre strande

De fleste strande omkring Dubrovnik Kroatien er af småsten, det er klassisk i Kroatien og har både fordele og bagdele. Vandet er oftere meget renere og dette er ingen undtagelse her, men desværre er det ikke til at bygge sandslotte eller bekvemmeligt at ligge på. Det er dog ofte muligt at betale sig til en strandstol, ved den centrale Banje beach er det muligt at leje solstole og parasoller gennem EastWest beach club, som driver udlejningen. Her er dog også offentlig strand, hvis man ikke gider betale for solstole.

Hvis man vil have en sandstrand skal man til Copacabana, som er en strand 20 minutter fra Dubrovnik Kroatien til fods. Her er familievenligt med lavvande og en blanding af sand og sten. Stranden er utrolig populær grundet venligheden for børn, men også fordi her er sand og den ligger lidt afsides. Der findes flere forskellige strande i området, men de fleste er altså med sten. Dog er her rigtig fint at snorkle og faktisk mulighed for at dykke. Små klippeformationer, det rene og klare vand, gør det oplagt at snorkle direkte fra strandkanten af. Nyd derfor nogle dejlige dage på strande inde i byen eller lidt udenfor. Ved de fleste strande er der bar og restaurant, så man ikke skal være bange for at blive tørstig eller sulten.

Sjovt ved byen

Det vi elsker ved Dubrovnik Kroatien er, at her er rigtig mange forskellige muligheder og sjove aktiviteter. Man kan derfor få en rigtig god ferie, hvor sightseeing og strandture bliver mixet. Hermed får man både slappet af og oplevet en masse, ved denne smukke kroatiske by. I byen er der en masse at se, den gamle bydel, de små gader, gamle kirker, utallige klostre og paladser, dog kan det godt minde lidt om hinanden på sigt. Dog skal man se fontænen Onofrio , det store klokketårn og Rectors palace.

Vil man væk fra byen er den gamle volde langs kysten, klipper og 22 høje mure med udsigt udover hele byen og kysten. Væk fra byen kan man bl.a. opleve Kolocep, hvor man kan slappe af i uberørt natur i yndige bugter langt væk fra hele verden. Der er mange øer i området og ved Dubrovnik Kroatien, man bør derfor også opleve Lokrum, fordi her kun er 10 minutters sejltur og et gammel fort på toppen af øen. Vil i gerne ud og vandre så bør i tage til pinjeskoven Mljet, hvor det er som at være i en anden verden. Vi kunne lave en utrolig lang liste med forskellige ting i kunne se, men vores anbefaling er at rejse hertil, spørge jeres rejsearrangør om anbefalinger og ellers tage ud og udforske på egen hånd.

Dubrovnik tilbyder

Airport

0

Strande

Byliv

Madkvalitet

Low cost flight

0

Lave leveomkostninger

Natteliv

Vandreture

Transport

0

Winery

0

Snorkling

0

Zipline

0

River rafting

0

Strandpromenade

0

Eksotiske dyr

0

Jungle

0

Vandfald

0

Tæt på lufthavn

0

Inspiration

rejsepris for ferie

Beregn rejsepris for din ferie

Guide til hvordan du beregner prisen på din rejse. Rejseprisen er alfa og omega for mange, sørg derfor for, at få den billigste rejse og fedeste oplevelser.

krydstogt middelhavet

Krydstogt Middelhavet: Guide til smukke oplevelser

Oplev Middelhavets smukke byer på én ferie. Rejs rundt på krydstogt fra by til by for at opleve Middelhavets smukkeste byer.

shopping i kroatien

Alt hvad du skal vide om shopping i Kroatien

Vi giver overblikket over hvor mange penge der er at spare på shopping i Kroatien. Drik f.eks. øl til under halvpris af, hvad de koster i Danmark