fbpx
cape town havnepromenade

Cape Town Sydafrika

  • Rejsedestination
  • Pakkerejser/udflugter
  • Rejsebureauer

Rejs til Cape Town Sydafrika

Velkommen til en af verdens sydligste byer hvor bjerge og storby går i et og bliver til verdens smukkeste storby. Cape Town ligger nord for Kap det gode håb hvor opfattelsen engang var, at Atlanterhavet og Det Indiske Ocean mødtes. Byen er Sydafrikas anden største by med 3,75 millioner indbyggere som nyder denne smukke by.   Kæmpe Byen har en fantastisk placering ved det smukke Table mountain på den ene side og Kap det gode håb på den ande. Byen er en moderne by med trendy caféer, fine barer og en masse liv og farcer. Her er store skyskrabere modebutikker og en fantastisk stemning på byens havnefront med restauranter og live musik. Byen har en masse historie og spændende fortællinger, herfra kan man sejle til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad indespærret gennem 27 år under apartheid.    Er I helt vilde med fantastiske naturfænomener og flotte udsigter er kyststrækningen her ekstraordinær. På kyststrækningen Chapmans Peak drive kører man på de smukkeste kyststrækninger i verden. Her kører man langs de vilde og stejler klipper, mens bølgerne bruser indover landskabet. På vej til Afrikas sydligste punkt Cape Point, er det et must at stoppe ved pingvin stranden Boulders beach.   Det tager omkring 13 timer at flyve til Cape Town. I byen kan man bo på alt fra hostels til store luksuriøse hoteller med pools og fuld service. Priserne er rigtig gode, da man kan bo på et 3-stjernet hotelværelse for 300 kr. pr. døgn og det er meget billigt at spise og drikke i byen.

chapmans peak 2
boulders beach1
cape town 1
capetown havnepromenade1
boulders beach pingvin
boulders beach
table mountain 1
table mountain
chapmans peak3
chapmans peak1
chapmans peak
cape town
cape town table mountain
cape town 3
cape town safari
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
Berømte seværdigheder

Mange historiske oplevelser

I og rundt omkring Cape Town findes der dystre historier fra apartheid tiden. På Prison Island kan man opleve museet af det der tidligere var Nelson Mandelas fængsel i 27 år. rundt omkring i byen findes der forskellige museer der viser hvordan det var at leve i apartheid.

Kører man uden for byen finder man kabelbanen til Tabel Mountain, fyretårnet ved det sydlige punkt Kap det gode håb og forskellige nationalparker hvor The big 5 dyrerne lever i deres rette element.

eksotiske dyr

Sjældne dyr – til havs, til lands og i luften

Kører man ud til Kap det gode håb finder man mere end 250 forskellige fuglearter. På vejen derud kommer man forbi en koloni af mere end 3.000 pingviner og for at det ikke skal være løgn, så kan man spotte hvaler fra kysten.

På land lever savannens vilde dyr i bedste velgående. Få timers kørsel fra byen kan man opleve dem i beskyttede naturreservater. Her kan man opleve løver, leoparder, elefanter, næsehorn, bøfler, giraffer og mange flere eksotiske dyr.

nationalpark

Naturperler lure rundt om alle hjørner

Byen bliver kaldt verdens smukkeste storeby og med god grund. Byen grænser op til det smukke Table Mountain som ligner et bord. Når skyerne ryger indover siger de lokale at “bordet har fået dug på”. Turen ud til Kap det gode håb på Chapmans peak er en af verdens smukkeste kyststrækninger. Her er der stejle klipper, vilde bølger der skubber sig ind over landskabet og en masse dyreliv.

Rundt omkring byen er der en masse fantastiske naturfænomener som man kan bruge uger på at opleve.

Rejsetip

Mange har fordomme om at rejse i Sydafrika på grund af sikkerheden og fattigdom. Bliver man på hovedgaderne og ved vandfronten sker der ikke noget. Der er mange slumkvarterer i Cape Town - hold jer væk fra dem

Sprog

Afrikaans, engelsk, Zulu osv.

Valuta

[ZAR] Rand

Lufthavn

[CPT] Cape Town International Airport

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

De flotte omgivelser og dyr

Folk rejser ikke til Cape Town for at nyde en charterferie under varme himmelstrøg, en storbyferie med restaurantbesøg og shopping, men på grund af naturen. Cape Town Sydafrika danner rammerne for den perfekte storbyferie med fantastiske og vilde naturoplevelser – her går by og natur i et. 

 

Tabble Mountain er et bjerg som nærmest krydser direkte op til byen. Det har fået sit navn efter den flade top der ligner et bord. Når skyer driver over bjerget siger de lokale at “bordet har fået dug på”. Bjerget er 1.055 meter højt og fra toppen har man en storslået udsigt udover byen. Table Mountain kan besøges med gondollift nede fra byen. En tur/retur billet kan købes for R360 til voksne og R100 til børn. Det svarer til 120 kr. og 35 kr.

 

Mange tror at Kap det gode håb er Afrikas sydligste punkt, men det er det ikke. Turen herud på Chapmans peak giver forrygende udsigter og ude ved punktet er der en fantastisk og barsk natur. Vejret er til tider ekstremt og selv de stærkeste sømænd kan frygte de høje bølger ved området. Når vejret er roligt tilbyder Kap det gode håb dejlige strande mellem de stejle klipper en fantastisk udsigt udover havet hvor der med lidt held kan spottes hvaler. I området lever mere end 250 forskellige fuglearter. Der er ca. 50 km ud til punktet fra Cape Town, ude for enden ligger der et fyrtårn på toppen af klipperne, her er der en fantastisk udsigt fra og mulighed for at spise lækkert på en den nærliggende restaurant.

Cape Town Sydafrikas storebyliv

Rejser man til Cape Town Sydafrika skal man selvfølgelig også bruge tid på at opleve byens mange muligheder. Selvom hver dag kan bruges på nye oplevelser ude i den vilde natur med fantastiske naturfænomener og for danskere sjældne dyr, så har byen en masse sjæl og spændende steder der skal opleves. Byen er fyldt med kontraster i form af skræmmende historier fra apartheid og den moderne havnepromenade. 

 

Victoria og Alfred Waterfront: Er en 123 hektar stor havnefront hvor det mest moderne er samlet et sted. Havnepromenaden er stedet hvor den gamle havn mødes med det nye og moderne. Her er der shoppingcentre, flotte restauranter, forskellige markeder og endda et akvarium. Man kan bruge mange timer på, at gå rundt og kigge, lege på og observere den flotte havn med de mange muligheder.  

Prison Island: Selvom det ligger lidt uden for byen er vi nødt til at have den med. Prison Island er mest kendt for at være ufrivilligt hjem for Nelson Mandela under apartheid i 27 år. Det lukkede som fængsel i 1991 og har siden 1996 været museum og et trækplaster for mange tusinde turister hvert år. Det har tidligere været psykiatrisk sygehus, militærbase og selvfølgelig fængsel. 

Woodstock: Dette er hipster området i Cape Town Sydafrika. Her er der markeder med kreative artister, forskellige bar der sælger gin og fadøl og en masse restauranter. Her er forskellig street art på gaderne, smykkebutikker som passer til hipster stilen og det berømte Test kitchen.

Cape Town Stadium: Ser man et billede af Cape Town er det ikke til at undgå det enorme fodboldstadion der fylder meget i bybilledet. Fodboldstadionet blev bygget til VM i 2010 og har plads til 55.000 tilskuere. I samme område er der både golfbane og cricketstadion.

Constantia: Dette er også lidt udenfor byen, men en fantastisk oplevelse for vinelskeren. Constantia er den ældste vinproducent i området omkring Cape Town og det sydlige Hemisphere. Stedet ligger 20 minutter for centrum med udsigt ud over bjergene og de flotte vinmarker. 

Derfor går din næste rejse hertil

Som du måske allerede fornemmer tilbyder Cape Town og Sydafrika rigtig mange vilde oplevelser. Man kan sagtens rejse hertil eller rundt i Sydafrika for flere måneder da der er rigtig mange oplevelser i hele landet. Sydafrika er desuden kendt for sine nationalparker og safariture, da mange af savannens vilde dyr lever her i bedste velgående. 

 

Den mest populære park i landet er Kruger nationalpark som ligger i den modsatte ende af landet. På to timer kan man køre til Aquila reservat, hvor man kan se alle de vilde dyr tæt på. Her er både the big 5 og mange andre store og fascinerende dyr. The big 5 er løven, leoparden, næsehornet, bøflen og elefanten. Ønsker man en mere rolig og ret underholdende oplevelse med dyr, er det fantastisk at køre til Boulders beach, hvor en koloni bestående af mere end 3.000 afrikanske pingviner hører til. Det er en kort køretur fra byen ud mod Kap det gode håb.

 

Sydafrika er kendt for de enorme hvidhajer, der jager sæler i farvandene omkring landet og ofte lidt for tæt på kysten. Vil man have en oplevelse udover det sædvanlige er det muligt at svømme med hvidhajer fra et hajbur. Her bliver man sænket ned til hajerne i et bur i det åbne hav. Herfra kan de enorme kæmper, der typisk bliver 5 meter lange observeres og fotograferes.

 

Vi kunne skrive en hel bog om de mange muligheder byen og landet tilbyder. Over det hele er der fantastiske naturfænomener, et rigt dyreliv og rundt om det næste hjørne venter der altid en ny overraskelse. Cape Town er en af vores yndlings destinationer, da man virkelig kan få samlet mange oplevelser sammen i sin rejserygsæk. Fordelen ved byen og landet er, at det er utrolig billigt at rejse rundt og leve godt. 

 

Man kan rejse til Cape Town hele året rundt. Ønsker man varmen skal man rejse derned fra november til januar, da deres sommer er modsat af vores. I vores sommerferie er temperaturen kun 17 grader i luften. Vil man til varmere steder i sommerferien, har Rio De Janeiro i Brasilien mange af de samme aktiviteter og muligheder,

Safari Naturoplevelser Rundrejse
14 dage - Rundrejse med safari, Pretoria, vinoplevelser og Cape Town
Priser fra: 24.995 kr

På denne rejse kommer i fra Pretoria og Johannesburg i nord til Cape Town og Kap det gode håb i syd. På rejsen er alle udflugter inklusive samt mange af måltiderne. I kommer på safari ved Mabula, storbyrundvisning i Johannesburg og Cape Town. Derudover besøges det mangfoldige lands smukke naturperler som Table mountain og Kap det gode håb, samt lokale vinbønder. I oplever den lokale historie som inkluderer Nelson Mandelas Soweto.

Rejs med Kulturrejser Europa
Kulturoplevelser Lokale samarbejdspartnere Rundrejser
Kulturrejser Europa

Kulturrejser Europa har den gode rejseoplevelse i centrum. På deres rejser har man altid en dansktalende rejseleder med, som sørger for at du får den fulde oplevelse på din rejse. Selskabet er 100% danskejet og har mere end 25 års erfaring indenfor rejser i Europa. For Kulturrejser Europa er det gode selskab og den rigtige rejse for dig det vigtigste. Derfor har de samarbejde med lokale som garanterer den fulde oplevelse.

Rejs med Kulturrejser Europa
Rejs på egen hånd Autentiske oplevelser Charterbureau
Primo Tours

Primo Tours tilbyder mange forskellige rejseformer. Find alt fra afslappende charterdestinationer til storbyferier eller store naturoplevelser. Bureauet tilbyder flere forskellige rejseformer og kan derfor hjælpe med din planlægning af rejsen. Find alt fra rejser med all-inclusive og guider til rejs på egen hånd rejser. Det vigtigste for dem er dog at give jer den personlige service og en uforglemmelig rejseoplevelse.

Rejs med Primo Tours

Cape Town tilbyder

Natur

Cykelture

0

Beach

0

City

0

Diving

0

Berømte seværdigheder

Madkvalitet

Golf

0

Lave leveomkostninger

Market

0

Shopping

0

Surfing

0

Tecking

0

Winery

0

Snorkling

0

Zipline

0

Bungy jump

0

River rafting

0

Strandpromenade

0

Eksotiske dyr

Vandfald

0

Delfin- og hvalsafari

0

Nationalparker

Diskoteker

0

Koralrev

0

Inspiration

Drømmerejsen

Drømmerejsen? Find inspiration til din rejse

Hvad er din drømmerejse? Mange mennesker har mange drømme og derfor kan vi ikke udspensle din drømmerejse. Men læs med og bliv inspireret til din næste rejse

billig påskeferie

Billig påskeferie – Find inspiration til din næste påskeferie

Når rejsen skal planlægges i påskeferien, er der rigtig mange muligheder på rejsen. Vi kommer her med eksempler på destinationer, hvor i kommer afsted på en billig påskeferie