fbpx
Parlament Budapest Ungarn

Budapest Ungarn

Rejs til Budapest Ungarn

Det tager kun 2 timer at flyve til Ungarns hovedstad Budapest. Byen er delt op af floden Donau, som deler byen i to bydele. På den mindre kuperede Buda-side finder man både citadellet i byen, Gellertbjerget og slots komplekset samt bydelen ved Matthias-kirken. En historisk og smuk side af byen. På den flade Pest-side finder man bylivet med lækre hoteller, luksuriøse restauranter og diskoteker. Her finder man samtidig også parlamentet som står ned til floden og smukke boulevarder. I byen bor der mere end 1,7 millioner indbyggere.   Budapest er en by som alle bør opleve. Man finder helt sikkert smukkere storbyer i Europa, storbyer med bedre shoppingmuligheder og storbyer med et varmere klima - men Budapest kan noget særligt. Byen er specielt kendt for sine termiske bade som man finder overalt i byen. De helende spabade er en gammel tradition, som får jer til at slappe af og koble fra. I byen er der et netværk af mere end 100 termiske kilder, 6 ud af 11 termiske bade finder man altså inde i byen. Hvor man tager på café i Danmark for at sludre, så tager man altså snakken i de dejlige og varme bade. I dag finder man utallige af forskellige kurophold, hoteller med wellness og selvforkælelse og spa fester.   Budapest Ungarn er en romantisk by. Udover at invitere din kæreste i spa til de varme kilder, så findes her store og luksuriøse hoteller. Vi burde måske have nævnt det her tidligere, men Budapest og Ungarn generelt er et utrolig billigt land at leve i. Derfor finder man store og lækre hoteller med wellness for få penge. Et 5-stjernet hotelværelse koster kun 1.000 pr. overnatning i gennemsnit. Har man samtidig en drøm om at prøve en michelinrestaurant, kan den drøm gå i opfyldelse her. Der findes flere Michelin Restauranter i byen og nogle af dem har priser til under 500 kr. pr. person. Byen er fyldt med smukke bygninger, spændende bydele fra forskellige historiske perioder og oplevelser for alle aldersgrupper.

Budapest Ungarn
Budapest Ungarn
Budapest Ungarn
Budapest Ungarn
Budapest Ungarn
Parlament Budapest Ungarn
Parlament Budapest Ungarn
Budapest Ungarn
Budapest Ungarn
Budapest Ungarn
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
diskoteker

Giv den gas på byens diskoteker

Budapest har et vildt festliv som unge er nødt til at opleve på rejsen dertil. En af de mest berømte steder er Szimpla. Det er en ruinbar som minder om streetfood, hvor man har placeret flere barer i samme åbne ruin. Derudover finder man mange forskellige konceptbarer – sportsbar, karaokebar og barer med letpåklædte piger. I det jødiske kvarter finder man mange sjove barer og diskoteker på flere etager.

Lave leveomkostninger

Rejs utrolig billigt i Europa

Man får ikke en meget billigere rejse i Europa. Udover at det kun tager et par timer at flyve til Ungarn, så koster flybilletten kun omkring 1.000,-. Dertil kan man bo på lækre hoteller for 300kr om dagen og leve i luksus på 5-stjernet hotelværelse for 1.000 kr om dagen. I byen finder man lækre gourmet og michelinrestauranter, hvor de fleste har råd til at betale for et fantastisk måltid. Prøv bl.a. to-stjernet michelinrestaurant for under 1.o00kr.

Markeder

Oplev de mange hyggelige markeder i byen

I Budapest finder man flere forskellige markeder og nogle større end andre. Great market hall er byens største og ligger i centrum. Det er en af Europas flotteste indendørs markeder man finder i den enorme hal. På markedet finder man mange friske råvare, streetfood og klassiske ungarske retter.

Rejsetip

Rejs til Ungarn i foråret eller sommerperioden. Om vinteren kan det være meget koldt og de lukker ofte flere ting ned. Om efteråret plejer det at regne meget.

Sprog

Ungarsk

Valuta

[HUF] Ungarske forint

Lufthavn

[BUD] Budapest Ferihegy Lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Pakkerejser / udflugter

Vis mere
Billige pakkerejser Udvalgte hoteller Prisgaranti
Løbetur Lokal guide Private ture
4-stjernet krydstogt Helpension Udflugter med dansk rejseleder

Rejsebureauer

Vis mere
Billige pakkerejser Udvalgte hoteller Prisgaranti
Pakkerejser Dansk rejseleder Eksperter i krydstogt
Løberejser Private tur Grupperejser

Så langt rækker pengene i hovedstaden

Som du nok fandt ud af, så rækker pengene lidt længere i Ungarns hovedstad end i Danmark. er man f.eks. ung og studerende er det en fed mulighed for en billig ferie at rejse afsted. Man kan samtidig leve godt uden at tænke for meget på priserne, da man kan leve som en konge for en tjeners løn. 

Ligesom i alle andre byer og som alle andre virksomheder, så svinger priserne alt efter kvalitet, beliggenhed og brand. Det gode ved Budapest er at byen ikke er vildt stor som Paris og London eller Barcelona. Derfor er det relativ nemt at komme rundt og ikke så vigtigt om man bor i øst eller vest. Der går både billige busser, taxaer og en undergrundsbane rundt i byen. Men skal man blot afsted uden at have de store krav til overnatning, så kan man altså komme langt. 

Et typisk værelse for 2 personer på et 3-stjernet hotel, koster i gennemsnit 300 kr. Vil man opgradere til et 5-stjernet hotel koster det kun 1.000 kr. pr. nat. Desuden er det nemt og billigt at flyve til byen, da man ofte finder billetter for 1.000 kr. tur/retur.

Er man for fin til at gå rundt eller tage offentlig transport, ja så hopper man bare på en taxa. Startprisen inde i byen er lige over 2€. Herfra er prisen pr. km. 0,9€ eller små 7 kr. Vælger man at bo i en lejlighed eller på et hotel uden mad inkluderet, så skal man heller ikke være bange for at ødelægge dit madbudget. På en café koster en kop kaffe 1€ og måltidet skal man ikke betale mere end 50 kr. for på de almindelige  caféer. 

Alt efter hvordan man lever, så kommer en ferie til Budapest Ungarn i 7 dage til at koste under 5.000 kr. Her er der ikke sparet på noget, men vil man leve luksuriøst koster rejsen ca. det dobbelte. Det afhænger f.eks. af hvad man oplever, spiser og drikker. F.eks. koster en lokal øl på restaurant typisk kun 11 kr. og lidt mere på en bar. Spiser man et godt måltid med vin til koster det typisk omkring 150-200 kr. På shopping sparer man også en del, dog ikke på de dyre brands.

 

Byens bedste hoteller og restauranter

I Budapest finder man mange og dejlige hoteller samt restauranter. Det fantastiske ved byen er, at man finder noget for alle og i alle prisklasser, men uanset hvor fine hotellerne eller restauranterne er, så kan vi som danskere for det meste have råd til at prøve de luksuriøse steder. I byen finder man desuden flere gamle konditorier. Den mest kendte er Café Gerbaud. Her finder man en 12 meter lang disk fyldt med alverdens kager. Byen er kulturel og det gør sig også gældende i maden, da man lykkedes med at mixe et væld af forskellige smage og internationale retter. 

Onyx er byens eneste restaurant med 2 michelin stjerner. Her får man delikate og klassiske europæiske retter. De går op i den mindste detalje og retter som foie gras samt tartar er en fast del af menuen. Ønsker man at spise i den mondæne restaurant med smukke kroner og guldstole så koster en menu kun 100€. Andre steder i byen får man gourmet oplevelser for endnu mindre. Borkonyha Winekitchen er et godt eksempel, hvor gastronomi er i højsæde, men et sted hvor det hele er lidt mere afslappet. Rundt i byen finder man mange dejlige caféer, hvor man ofte finder retter for under 100 kr.

Om man bor på den ene eller anden side af Donau-floden, så finder man lækre hoteller. Vil man gerne bo tæt på centrum med shoppinggader, restauranter og lidt mere liv, så skal man bo på Pest-siden. Dog er det på Buda-siden man finder de helt dyre og luksuriøse hoteller med kurbade i nærheden. F.eks. finder man Hilton hotel i samme kvarter som Matthias-kirken, faktisk er det den nærmeste nabo. Et af byens smukkeste hoteller er Corinthia Budapest. Det 5-stjernede hotel ligger på Pest-siden og tilbyder bl.a. et luksuriøst spa. Ud over deres historiske spa er der også en lækker gourmet restaurant på hotellet.

 

Oplev Budapest Ungarn som ung

Budapest Ungarn er den oplagte storby for unge eller som studietur. Udover byens smukke bygninger, historie og lave priser – så er det en livlig by med gang i. Byen er kendt for sine ruinbarer. Som ordet så godt beskriver, så er det barer der er lavet i ruiner af nedlagte hjem. Flere steder finder man bar-områder der minder om streetfood i Aarhus. Her står barene op og ned ad hinanden og man sætter sig blot hvor der er plads. I det jødiske kvarter er der fyldt med restauranter, barer og ruinbarer, så slå dig ud og giv den gas her. 

På diskotekerne kan man give den gas hele natten. Man finder alt fra store diskoteker på flere etager med forskellige DJ’s, til barer med letpåklædte piger og karaoke barer. Det er en sand oplevelse at undersøge de forskellige steder og fester i byen. ruinerne i den jødiske bydel stammer fra en trist fortid med krig, koncentrationslejre og ødelæggelse. Det er ikke atypisk at finde skudhuller og ødelagte bygninger blandt det nye forretningsområde.

Lyder ruinbarene og de streetfood lignende barområder som noget for dig? Så er det et must at besøge Szimpla som er den mest kendte i byen. Der er en rolig atmosfære, det er underground, men der er plads til alle typer.

Skal tømmermændene plejes finder man forskellige burgersteder og fastfood rundt i byen. Desuden bør man tage i de termiske bade for at slappe af og nyde ferien til Budapest.

Billige pakkerejser Udvalgte hoteller Prisgaranti
Find billige hoteller i Budapest med fly fra Danmark
Priser fra: 645 kr

Find billige pakkerejser med fly + hotel fra Danske- eller nærliggende lufthavne. I Budapest finder man hoteller langs floden og på byens bedste placeringer. Der er hoteller i forskellige prisklasser og med forskelligt serviceniveau.

Rejs med TripX
Løbetur Lokal guide Private ture
Privat rundtur i begge bydele langs Donaufloden
Priser fra: 249 kr

Dette er en fantastisk måde at opleve Budapest på. Go! Running Tours tilbyder udflugter gennem løb. I løber sammen med en privat guide som viser alle de skjulte perler. I Budapest tilbyder de 7 forskellige rundture fra 5 – 11 km. I bestemmer selv hastigheden og hvor I vil blive samlet op.

Rejs med Go! Running Tours
4-stjernet krydstogt Helpension Udflugter med dansk rejseleder
11 dages krydstogt på Donau med sejlads og udflugter i 7 lande
Priser fra: 13.995 kr

Dette er et fantastisk sejlads gennem nogle af Europas smukkeste og oversete skatte. Rejsen starter i Wien, Østrig og slutter Bukarest Rumænien. På rejsen kommer man gennem byer som Bratislava, Budapest, Beograd og forbi jernporten. Hver dag er der forskellige udflugter ud til de byer og områder byen sejler igennem. Hver udflugt vil være med dansk rejseleder. Derudover bor i på M/S Der Kleine Prinz**** i kahyt. Livemusik, buffetter og fantastisk stemning.

Rejs med Best Travel
Billige pakkerejser Udvalgte hoteller Prisgaranti
TripX

TripX er et nyt og moderne selskab som giver prisgaranti! De leverer billige pakkerejser med fly + hotel. Det er udvalgte hoteller og de viser altid priserne med de billigste flybilletter først. TripX springer flere led over og leverer dermed markedets billigste priser på udvalgte hoteller.

Rejs med TripX
Pakkerejser Dansk rejseleder Eksperter i krydstogt
Best Travel

Når man rejser med Best Travel bestille man en pakkerejse. Hermed får man en rejse hvor der er styr på alt og en dansk rejseleder med på rejserne. Best Travel tilbyder alt fra almindelig krydstogt og flodkrydstogt til rundrejser og charterrejser med planlagte udflugter. Bureauet tilbyder derudover busrejser, langtidsrejser og musikrejser.

Rejs med Best Travel
Løberejser Private tur Grupperejser
Go! Running Tours

Go! Running Tours er et dansk rejseselskab som sælger guidede rundture på løbeben og løberejser i hele verden. Det unikke ved koncept er, at man oplever nye steder og byer gennem lokale løbeguiders øjne. Samtidig med løber man rundt og får en unik lokal oplevelse. Derudover arrangerer de gruppe-løberejser i skønne naturområder.

Rejs med Go! Running Tours

Budapest tilbyder

Art museum

0

City

0

Berømte seværdigheder

Madkvalitet

Low cost flight

0

Lave leveomkostninger

Shopping

Tæt på lufthavn

0

Diskoteker

0