fbpx
ålesund norge

Ålesund Norge

Rejs til Ålesund Norge

Ålesund minder på mange måder om Venedig. Byen er omringet af vand på alle sider, dog kan man stadig køre rundt på gaderne. Den strækker sig over flere øer og ender næsten i Atlanterhavet. Ålesund ligger med vand på begge sider i Storfjorden. Byen ligger næsten med direkte adgang til havet, men er dog beskyttet af øer som stikker op i fjordene rundt omkring byen. Ålesund er uden tvivl en af nordens og Norges smukkeste byer med farvede bygninger, vandet op til og landskabet som pryder byens horisont. Byen har mere end 50.000 indbyggere og ligger mere end 200 km nord for Bergen.   Det er ikke sikkert at du har hørt om Ålesund, men byen og området er et af de mest besøgte i Norge - og med god grund! Byen som er bygget i Art Nouveau stil er udgangspunkt for mange udflugter ud til områdets smukke parker, seværdigheder og den UNESCO beskyttede Geirangerfjord. I naturen rundt om er der masser af liv. I fjordene er der fyldt med forskellige fisk som torsk og laks og på land er det ikke unormalt at møde en ren eller elg. Den smukke natur rundt om Geirangerfjord byder på vandfald direkte ned i fjorden og stejle klipper som er mere end 2.000 meter høje de højeste steder.   En brand i 1904 var skyld i at næsten hele byen forsvandt. Derfor ligner byen en ny og moderne by med flotte huse og rene linjer. Det er primært naturen man rejser til Ålesund for at opleve. Om sommeren kan man tage på aktive ture ud i naturen, løbe rundt i bjergene eller cykle MTB. Om vinteren tilbyder området fantastisk skiløb og verdensklasse offpiste tæt ved fjordene. Dog er der også en masse at lave for børnefamilier. Rundt omkring er der forskellige museer, aktiviteter og nordeuropas største saltvandsakvarium.

ålesund norge
ålesund norge
geirangerfjord norge
geirangerfjord norge
geirangerfjord norge
ålesund norge
ålesund norge
ålesund norge
geirangerfjord norge
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
Vandreture

Gå rundt på opdagelse i naturen ved Ålesund

Ved Ålesund finder man en fantastisk natur. Både i og omkring byen men også udenfor byen findes der smukke vandreruter. Det er en fordel at have bil med, da man hermed lettere kan komme ud og opleve Norges smukke natur. Der findes markerede ruter, som leder jer igennem bjergene, forbi søer, langs fjordene og de smukke vandfald. Man kan sagtens bade i søerne og bruge mange timer i den smukke natur.

Bjerge

Oplev en af Norges største naturseværdigheder

Geirangerfjord er en sand naturperle og et af de dejligste steder på jorden. Fjorden er på UNESCOS verdensarvsliste og med god grund. Ved den snoede fjord venter der fantastiske oplevelser. Se de store vandfald der rammer direkte ned i fjorden og de sneklædte bjergtoppe. I området venter der mange og smukke vandreruter.

river rafting

Få adrenalinen igang med river rafting i Valldal

River rafting er super sjovt og man følger blot strømmen fra floderne. Sammen med en professionel guide kan du sammen med hele din rejsegruppe eller familien får en fantastisk oplevelse. I kommer til at flyve afsted, sejle nedover små vandfald og få en masse grin langs strømmene.

Rejsetip

Ta på et flodkrydstogt ind i Geirangerfjord. Den UNESCO beskyttede fjord giver en fantastisk oplevelse, når man sejler gennem den snoede fjord.

Sprog

Norsk

Valuta

[NOK] Norsk

Lufthavn

[AES] Ålesund lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Aktiv ferie i områdets smukke natur

I området omkring Ålesund Norge finder man noget af Norges smukkeste natur. Vi er nødt til at understrege Geirangerfjord som snor sig som et S gennem landskabet. Fjorden er på UNESCOS verdensarvsliste og med god grund. Fjorden er et certificeret grønt rejsemål og har en masse smukke oplevelser at byde jer på. Fra de lodrette klippesider oplever man vandfald, sneklædte bjergtoppe og ikke mindst den smukke natur langs fjorden. Den bedste måde at opleve fjorden på er med en af de populære flodkrydstogter, som giver mulighed for at se hele fjorden fra havet. Den smukke natur og de enorme vandfald som er i området, står blot og venter på at du kommer og oplever det fra fjorden eller til fods på områdets fine vandrestier.

 

En af de mest populære hobbier for nordmændene må være at udforske deres egen natur. Og hvordan gør man det nemmere end på markerede vandrestier gennem deres utrolig smukke natur. I området omkring Ålesund Norge finder man et hav af fantastiske vandrestier. På dem går man forbi søer, langs kysten, langs fjordene, i fjellene, i bjerge og ikke mindst blandt dyrene. Der findes mange forskellige vandrestier i området og turene anbefales at planlægges fra Ålesund. Her kan i rådgive jer med de lokale eller jeres rejsebureau. Det er en fordel hvis man er i bil, da man hermed kan udforske flere områder i Norges smukke natur. 

 

Udover Geirangerfjord anbefaler vi vandreture til Romsdalseggen. Det er en af de smukkeste fjeldture, hvor man kommer gennem barsk natur og ser de flotteste solop- og nedgange ud over fjordene. 

Oplev Ålesund Norge og byens muligheder

Ved Ålesund er der rigtig mange oplevelser og aktiviteter man kan gå i gang med. Naturen og vandreture er ikke altid det mest indbydende for børn. Så har du dem med på ferie, eller selv er et barn klædt ud som voksen, så er der rigtig mange aktiviteter at gå i gang med.

 

En af de største aktiviteter for familien er Atlanterhavsparken. Det er et af Skandinaviens største saltvandsakvarier. Inde i akvariet finder man livet under havoverfladen i området og Norge. Lige udenfor akvariet finder man blandt andet Europas største sæl koloni i fangenskab. I de enorme akvarier finder man et hav af fisk, rokker, sæler, pingviner og oddere. Det er et sted hvor man i sandhed kan lege marinespecialist og få lov til at lære om dyrene. Man finder også forskellige museer, hvor man kan lære om den helt nye tid eller vikingetiden, mulighederne er mange. 

 

I Ålesund findes der et moderne byliv med shoppingcentre og lækre butikker. I AMFI Moa eller Ålesund Storcenter finder man butikker med nogle af tidens største brand, men også lokale norske brands. I byen findes der også rigtig lækre restauranter med mad for alle. Der er alt fra fastfood til gastronomiske oplevelser.

 

Udenfor byen finder man sukkertoppen hvorfra man har udsigt over det meste af byen. Virker det ikke imponerende er der også festlige natklubber, hvis man har lyst til at give den gas i byen. Der er altså rigtig mange muligheder for at hygge sig i denne smukke by.

Derfor går næste rejse hertil

Det er ikke lige nemt at komme til Ålesund. Man kan dog både komme dertil med færge, med bil eller tog. Det letteste er at sejle til Larvik eller Oslo for at køre resten af vejen op til Ålesund. Fra Hirtshals tager det ca. 12 timer at køre til Ålesund med færgeoverfart til Larvik. Man kan også rejse med fly til Ålesund, da byen har egen lufthavn. Der går dog ingen direkte ruter fra Danmark, man er derfor nødt til at lave en mellemlanding i Bergen eller Oslo. Vil man have en ægte og autentisk oplevelse kan man rejse med tog fra København og op igennem landskabet. Først kører man igennem Sverige for at komme igennem Norges smukke fjelde, noget kyst, landskab og telemarkerne.

 

Ålesund er en by enestående og helt unik by som man bør opleve. Byen står smukt mellem fjordene på de forskellige øer i det smukke norske landskab. Det er samtidig en moderne by med shopping, kunst og store seværdigheder. Har man mod på det kan man dykke i fjordene eller tage ud og udforske landskabet. De smukke naturområder, vandreruter og cykelture er det der i sandhed gør Ålesund til en unik destination i Norge.

Ålesund tilbyder

Naturoplevelser

Cykelruter

Art museum

0

Diving

0

Berømte seværdigheder

Gourmet

Lake

0

Shopping

0

Vandreruter

Zipline

0

River rafting

0

Vandfald

0

Tæt på lufthavn

0

Nationalparker

0

Diskoteker

0

Forlystelsespark

0

Inspiration

krydstogt-norge1

Krydstogt Norge – Guide til Norges flotteste kyster

Oplev Norges smukke kyst og fjorde på krydstogt. Oplev norlyset, legende spækhuggere og vandfald samt frodige klipper inde i fjordene.

vandreferie

Vandreferie – Få en aktiv udfordring og sand naturoplevelse med vandring

Komplet guide til din næste vandreferie. Læs om hvilke destinationer vi anbefaler, gode råd til vandreferien. Derudover finder vi destinationer til alle kroppe og fysikke.

Atlanterhavsvejen Norge

Atlanterhavsvejen – Verdens måske smukkeste vej

Atlanterhavsvejen er en af verdens farligste og smukke veje i verden. Fisk fra broen, dyk blandt vrag og oplev naturen ved Atlanterhavet.