fbpx
Alanya Tyrkiet

Alanya Tyrkiet

Rejs til Alanya Tyrkiet

En af Europas mest populære og største turistområder er Alanya i Tyrkiet. Her er der garanti for en fantastisk sol- og badeferie, på utrolig lækre strande med store resorts og mulighed for billig shopping af smykker, men også fantastisk lækker Tyrkisk mad og et buldrende natteliv. Der findes rigtig mange store resorts og hoteller i og omkring byen. Her bør man sige ja tak, til all inclusive, da de store buffeter har noget for en hver smag. Herudover er tyrkerne kendt for den lokale wellness, Hamam. I byen og området er der rig mulighed for at blive forkælet med hamam, men også med frisører, massage og skønhedssaloner til rigtig gode priser og i høj kvalitet. Ved Alanya Tyrkiet, stikker en 250 meter høj klippe op, ud til det smukke blå hav. Her her er der mulighed for fine gåture, men også et besøg på borgen, som ligger for enden af klippen. Den har siden 1200-tallet beskyttet byen og gør det stadig den dag i dag. Alanya Tyrkiet har en lang kyststrækning på hver side af klippen. Her er en af verdens bedste strande, kleopatra-stranden på vestsiden af byen. Der er derfor rig mulighed, både for at slappe af, men også opleve mange forskellige ting og komme ud at røre sig lidt.  

Alanya Tyrkiet
Alanya Tyrkiet
Alanya Tyrkiet
Alanya Tyrkiet
Alanya Tyrkiet
  • Aktiviteter
  • Rejseinfo
  • Anmeldelser
diskoteker

Fest natten lang på billige klubber

Hvis du ønsker at have en sjov ferie med fest og ballade sammen med mange andre skandinavere og hollændere, så er Alanya et godt bud på din næste feriedestination. Her er der fyldt med diskoteker som sætter rammerne for de vildeste fester som man aldrig glemmer.

Sidder man ude på gaden f.eks. ved havnen og nyder en drink eller spiser sin aftensmad, så skal man helst have dette overstået inden kl. 23. For når klokken slår 23 så går musikken i gang og alle i området kan høre det. Her starter festen med dans på bordene, vild musik og billige drinks på diskotekerne. Danskerne foretrækker byen, da det er billigt at drikke sig fuld her, samt der er en masse muligheder og trygt at fest i den tyrkiske fest by.

Markeder

Shop amok i billige luksusvare og lokalt håndværk

Er du vild med at krejle og lave en god handel, så er der rigtig gode muligheder for dette i centrum. Her kan man på byens bazar som altid flytter rundt, lave rigtig gode handler og finde sin indre købmand frem. Sørg for at gemme dine store sedler væk, da sælgerne kan lugte hvis du har flere penge end du giver udtryk for. På markederne er der alt fre Tyrkisk mad og te, til håndlavede glas og nips til kopivare indenfor tøj, smykker og læder.

Inde i byen er varerne næsten altid ægte, selvom man kan have sin tvivl i Tyrkiet. Smykker kan man ofte erhverve sig meget billigere dernede end herhjemme. For det første er penge mere vær dernede, men mange af de store virksomheder har produktion i Tyrkiet og derfor kan de sælge produkterne billigere end andre steder.

Strand

Slap af på en af verdens bedste strande

Er du vild med lange, brede og store strande hvor I kan spille strandtennis, bygge sandslotte og lade børnene lege som de vil? For det er alt sammen muligt på strandene i og ved destinationen da det er store og brede strande. kleopatra beach vest for byen er flere gange kåret som en af verdens bedste strande, så den er bestemt et besøg værd, hvis man er i området.

Fra strandene sejler der store paratlignende turistbåde ud på tur i området. Her er der mulighed for at bade fra bådene, men man kommer også ind på forskellige små øer og klippe udspring.

Rejsetip

I Alanya er der altid Basar, det skal du ikke snyde dig selv for. Basaren flytter rundt, så spørg på din indlogering hvordan du kommer derhen. Her kan der være mange kopivare, men det er stadig en oplevelse med mange krydderier, smukke håndlavede glas og lækkert grillet tyrkisk mad og te. Sørg for at have småpenge med, da de ikke vil sælge sig selv for dyrt, til en der har mange kontanter med.

Sprog

Tyrkisk

Valuta

Tyrkisk lira

Lufthavn

[AYT] Antalya lufthavn

Tilføj kommentar

Gennemsnitstemperatur
average temperature

Pakkerejser / udflugter

Vis mere
Billige pakkerejser Udvalgte hoteller Prisgaranti
Lokale oplevelser Plantager Familietur
Piratskib Bådtur Delfiner
Laguna Bybesøg Badning

Rejsebureauer

Vis mere
Billige pakkerejser Udvalgte hoteller Prisgaranti
Charterrejser Kvalitetstid
Middelhavseksperter Familievenligt Klimaneutral
Autentiske oplevelser Charterrejser Direkte flyvninger

Bliv klogere på byens seværdigheder

Alanya seværdigheder er især kendt for shopping. I byen kan købe smykker som ikke er kopivare, til rigtig gode priser, grundet lokal produktion. Her er desuden smykker i ægte guld og sølv til den halve pris i forhold til herhjemme. Sælgerne står altid klar til at fange turisterne, så pas på hvad du bliver lokket ud i, da der også findes sælgere, som lever af at snyde turister. I byen er der en masse hyggelige caféer og restauranter, rundt i de små og snævre gader, bl.a. op af klippen.

Når solen går ned, starter nattelivet i byen, der er et hav af diskoteker og barer i byen. Derfor tiltrækker byen også rigtig mange unge mennesker. Det er der 2 gode grunde til, da man kan feste om natten og sove sin brandert ud på stranden. Dog er det også rigtig billigt og man får dermed rigtig meget sjov for få penge. Om dagen er der desuden rig mulighed for en masse vandaktiviteter på havet.

I naturen rundt omkring Alanya Tyrkiet er der mange fede muligheder for lidt sightseeing. Naturen er utrolig smuk og der er mulighed for mange forskellige udflugter, som ikke handler om afslapning på stranden eller bar-mave dans på diskotekerne.

Alanya Tyrkiets forskellige muligheder

Selvom mange forbinder byen med store familieresorts, vilde ungdomsfester og kleopatra beach så er byen noget mere. Kører man lidt væk er der fantastisk natur og mulighed for lidt action eller smukke udsigtsbilleder til Instagram. Tag på en dagsudflugt til Euryrmedon-floden hvor du har rig mulighed for rafting og masser af sjov i vandet.

Alanya Tyrkiet seværdigheder byder på nationalparken hvor du har mulighed for, at komme tæt på det lokale dyreliv, mens du nyder farten og strømmen ned ad floden. Du får gennemgået sikkerhedstjek inden turen på floden starter. Når det er ved at være slut, kan du nyde nationalparken med en frokost ned til floden. Det her er absolut en af vores yndlings seværdigheder, da man ser en anden side af landet. Er du ikke til natur, men kun til naturen så er der også mulighed for andet. En af de smukkeste seværdigheder er  Pamukkale som er en varm kilde nær en romersk by. Her er hvide og naturlige klippeterrasser, som får vandet til at være helt blåt.

Du kan også tage til ‘Tyrkiets Maldiverne’ som hedder Salda-søen. Salda-søen er en af vores favorit seværdigheder, da her er total hvidt strand, krystal blåt hav, men endnu bedre ikke særlig mange turister.

Hyg dig på Alanya beach

Nu håber vi du er blevet lidt klogere på din næste rejse. Her er god grund til at rejse til, hvis man vil have gode strande. Alanya beach byder både på Kleopatra beach inde ved byen og Salda-søen lidt inde i landet. Vi håber du har lyst til at rejse hertil, da det er et dejligt område, hvor man får rigtig meget for pengene samt  Alanya beach er noget af det fedeste i Europa.

Strandene og Alanya beach er store og familievenlige. Selvom byen er berygtet for at mange festglade rejser hertil, er det ikke det stemningen præges af på strandene. Her er der mange familier, plads og sjov til børnene samt livreddere der sørger for jeres sikkerhed. Det er en af Europas bedste strande og derfor en ferie værd at besøge.

Billige pakkerejser Udvalgte hoteller Prisgaranti
Find billige hoteller i Sydtyrkiet med fly fra Danmark
Priser fra: 1.925 kr

Find billige pakkerejser med fly + hotel fra Danske- eller nærliggende lufthavne. I Sydtyrkiet finder man hoteller langs de smukke og hvide strande i byen. Der er hoteller i forskellige prisklasser og med forskelligt serviceniveau.

Rejs med TripX
Lokale oplevelser Plantager Familietur
Oplev det autentiske Tyrkiet
Priser fra: 180 kr

Dette er en utrolig smuk tur hvis man ønsker at blive klogere på livet som tyrker. På denne tur kommer man rundt til mange lokale steder, væk fra de store hoteller og buffetterne. Turen starter allerede fra om morgenen, hvor man kører til Dom Cay floden for at få tyrkisk morgenmad. I løbet af dagen kommer I forbi frugtplantager, bliver klogere på religion og de indfødte. Turen slutter af på marked i Alanya by.

Rejs med Primo Tours
Piratskib Bådtur Delfiner
Cruise ved kysten med hele familien
Priser fra: 100 kr

Oplev en underholdene dag på piratskib langs kysten. Udforsk borgen og klipperne som står ud for Alanyas kyst. På turen ser i Alanya og de flotte kystformationer fra havet, mens i hygger jer på piratskibene. Flere steder får i mulighed for at hoppe i vandet. Er i heldige oplever i legende delfiner og søde skildpadder i havoverfladen.

Rejs med SunCharter
Laguna Bybesøg Badning
Udflugt til smukke Gazipasa
Priser fra: 80 kr

Dette er en naturskøn og smuk udflugt. Med bus går turen 40 km væk fra Alanya til Gazipasa. Dette er en smuk by hvor I hr mulighed for at udforske den gamle bydel på egen hånd. Herefter går turen til en skjult perle, som er taget direkte ud af et postkort. Delik Deniz er en uberørt laguna. Den gemmer sig forenden af små veje og man er nødt til at gå det sidste stykke ned til den. Området er øde og bliver primært brugt til afgrøder, derfor ingen hoteller eller by. Her er der mulighed for at bade, slappe af og nyde ferien.

Rejs med Primo Tours
Billige pakkerejser Udvalgte hoteller Prisgaranti
TripX

TripX er et nyt og moderne selskab som giver prisgaranti! De leverer billige pakkerejser med fly + hotel. Det er udvalgte hoteller og de viser altid priserne med de billigste flybilletter først. TripX springer flere led over og leverer dermed markedets billigste priser på udvalgte hoteller.

Rejs med TripX
Charterrejser Kvalitetstid
SunCharter

SunCharter er eksperter i charterrejser i Europa. Hver enkelt destination er nøje udvalgt, med fokus på afslapning, familie- og kvalitetstid samt dejlige omgivelser. SunCharter er i personlig kontakt med fly og hotellerne samt står altid klar med danske rejseledere.

Rejs med SunCharter
Middelhavseksperter Familievenligt Klimaneutral
Sunweb

En af Danmarks mest populære rejsebureauer med mere end 150.000 rejsende gæster i 2019. Tilbyder rejser til solskinsdestinationer ved Middelhavet og skiferier i alperne. Sunweb sørger for din sikkerhed og tryghed. Med mere end 25 års erfaring har de en økonomisk ballast og stor kendskaber til deres rejsedestinationer. Sunweb sørger for at skabe uforglemmelige oplevelser for hele familien og alle deres rejsende. Derudover klimakompenserer Sunweb rejserne for egen regning.

Rejs med Sunweb
Autentiske oplevelser Charterrejser Direkte flyvninger
Primo Tours

Primo Tours tilbyder mange forskellige rejseformer. Find alt fra afslappende charterdestinationer til storbyferier eller store naturoplevelser. Bureauet tilbyder flere forskellige rejseformer og kan derfor hjælpe med din planlægning af rejsen. Find alt fra rejser med all-inclusive og guider til rejs på egen hånd rejser. Det vigtigste for dem er dog at give jer den personlige service og en uforglemmelig rejseoplevelse.

Rejs med Primo Tours

Alanya er mest kendt for.

Strande

Lave leveomkostninger

Markeder

Natteliv

Shopping

0

Vandreture

Theme park

0

Transport

0

Zipline

0

Bungy jump

0

River rafting

0

Strandpromenade

0

Vandfald

0

Min. 15℃ året rundt

0

Inspiration

bedste strande europa

5 bedste strande i Europa – Her er vores favoritter

Vi har lavet en lækker oversigt over de 5 bedste strande i Europa. Her er der både strande fra Portugal, Spanien og Tyrkiet, men hvilken tror du ligger nr 1? Se vores bud på de bedste strande her.

365 rejser

365 rejser – Guide til gode rejser hele året rundt

Er du træt af kolde af våde Danmark og mere til varme og lækre strande? Så er det her indlæg noget for dig. Vi giver anbefalinger til destinationer, hele året rundt.