fbpx

Hvor kan jeg rejse hen (Corona update)

Hvor kan jeg rejse hen forklaring

Vi kommer her med opdateringer jf. Udenrigstministeriets rejseoplysninger. Vores formål er at holde jer opdateret med nye rejsevejledninger og regler i de forskellige lande. Sidste opdatering 5. september 2020.

Hvad betyder farverne?

De grønne lande

Lige nu er der desværre ingen grønne lande i verden. Man kan uden problemer rejse til grønne lande, det udenrigsministeriet stempler disse lande som sikre. Her skal man kun bruge den sunde fornuft, som man også bruger når man befærder sig herhjemme – vær fornuftig!

De gule lande

Gule lande er lande hvor man skal tænke sig ekstra opmærksom på omgivelserne, myndighedernes retningslinjerne og hvad der sker i det offentlige rum. Rejser i med rejsebureau, skal i sørge for at være i tæt samarbejde med dem.

De orange lande

Til disse lande er alle ikke-nødvendige rejse kraftigt frarådet. Her frarådes alt rejseadfærd, da her er høje risici for at jeres sikkerhed er truet. Lige nu er det lande med meget høje smitte tryk. Rejser man til disse lande opfordres 14 dages isolation. Forhør dig ved din arbejdsgiver, inden rejsen går til en af disse lande

De røde lande

Her er der meget høj risiko for din og jeres sikkerhed. Vælger man at rejse til disse lande, bør man opsøge sikkerhedsrådgivning inden rejsen går afsted. Hvis du stiller dig selv spørgsmålet om “Hvor kan jeg rejse hen?” Så hold dig fra disse lande. Kommer du hjem fra en af disse lande i Coronatiden, SKAL du selvisolere dig selv i 14 dage.

Den nuværende situation

Det er svært at holde sig opdateret på, hvor man kan rejse hen for tiden. Vi vil her holde jer opdateret på den nuværende situation, når der kommer ændringer. Vil I have en live opdatering, og notifikationer når der er ændringer – så følg vores nyhedsbrev. Her opdaterer vi løbende.

Her kan du rejse til

Her har vi listet de lande op, som i kan rejse til lige nu. Er der specielle ting i skal være opmærksom på, er det noteret.


 • Norge – Folk fra Region Midtjylland og Hovedstaden skal i 10 dages isolation ved indrejse. Det samme hvis du rejser til Norge fra lufthavne i disse områder
 • Sverige – Ingen ekstra bemærkninger
 • England – Registrere dig hos de lokale myndigheder inden indrejse
 • Tyskland Ingen ekstra bemærkninger
 • Polen – Ingen ekstra bemærkninger
 • Slovakiet – Ingen ekstra bemærkninger
 • Italien – Ingen ekstra bemærkninger
 • Grækenland – Stikprøve kontrol ved indrejse. Herudover skal man registrere sig hos de lokale myndigheder ved indrejse.
 • Bulgarien – Ingen ekstra bemærkninger
 • Cypern – Registrere dig hos de lokale myndigheder inden 24 timer før din ankomst. Medbring en negativ Coronatest som ikke er ældre en 72 timer ved ankomst.
 • Tunesien – De fleste andre lande skal i karantæne ved indrejse til Tunesien. Dette er ophævet for danskerne

Hvor kan jeg rejse hen

I princippet kan du rejse rundt i hele verden. Du skal blot huske at du har et ansvar over for dig selv og overfor dine medborgere hvis du rejser tilbage igen. Vælger du at rejse til lande der ikke er grønne eller gule, har du flere forpligtelser. Sørg for at lave en aftale med din forsikring – hvis de kan godkende en rejse til orange eller røde lande. Hertil skal du have en aftale med din arbejdsgiver. De er ikke forpligtet til at betale for din løn, hvis du skal være i karantæne i 2 uger.

Du kan derfor rejse til de lande du har lyst til. Dog anbefaler vi, at du følger myndighedernes anbefalinger. Hermed kan vi hurtigere slippe af med Covid-19 og dermed komme ud og rejse til hele verden igen.