fbpx

Danmark på rundrejse

Vi har altid travlt med at rejsen skal gå til udlandet – eksotiske steder, varme steder, steder langt væk hjemmefra og gerne steder der får andre til at misunde en. Har du overvejet at droppe flybilletterne finde din cykel og teltet frem for at opleve Danmark på god gammel lille Per maner. For hvad er der galt i at rejse rundt i landet? Vi kommer her med anbefalinger til steder du bør opleve i Danmark og de forskellige muligheder for gode oplevelser herhjemme.

klitter_vesterhavet
Klitterne ved vesterhavet

Derfor skal du rejse i Danmark

Landet har utrolig meget at byde på. Vi kan tage på billige outdoor ferie i de forskellige shelters rundt i landet. Her er også mulighed for, at tage på campingtur i naturen eller på landets campingpladser. Er det ikke nok til en er der både kurhoteller, badehoteller og selvfølgelig sommehuse. De utallige sommerhuse rundt omkring i Danmark, er en rigtig god måde at holde sommerferie på. Her kan man selv lave maden, finde sommerhuse som hænger sammen med feriecentre eller sommerhuse direkte ned til vandet. Er du vild med sommerhuse findes der mange sider med sommerhusudlejning i hele Danmark.

Smukke sommerhuse i den danske natur

Rejs til Rømø på vestkysten

Rømø er en af de danske øer i vadehavet og har kun 647 indbyggere. Øen er et yndet turistmål da her både er turister fra Danmark, Tyskland og landene omkring os. Rømø er kendt for at have nogle af de bedste strande i Danmark. Til dels fordi her er børnevenligt – lavvande og ingen hestehuller, herudover er her rent vand og dejlig fint sand. Strandene er gigantiske og delt op i flere dele. Bl.a. er der plads til, vindsport til lands og vands, f.eks. kan man køre på kitebuggy på strandene ved Rømø. Den store plads gør altså at der på Rømøs strande både er plads til at hygge med familien, lege og spille bold, bade, køre i biler og ride på heste. Her er også masser af plads til dyreentusiaster da vadehavet gør det til et oplagt sted at yngle, her er mange fugle arter men også sæler.

Vadehavet ved Rømø

Rejs mod nord til Hirtshals

Vi bliver på den jyske vestkyst, her noget længere mod nord. Tæt på Skagen ligger den smukke turist og fiskeby Hirtshals, som i forhold til Rømø er mere civiliseret og har lidt mere at byde på. Hirtshals ligger i Vendsyssel og er specielt kendt for sine havne. Her er både fiskeri- og færgehavn. Hvor Rømø er kendt for vadehavet, dyrelivet og strandene så har Hirtshals noget andet at byde på. Hirtshals er kendt for havnene fyrtårn, dejlig rå natur, fiskerestauranter og den dejlige stemning som hele familien kan nyde godt af. Hirtshals byder dog også på Danmarks og nordeuropas størse akvarium med udstilling af alle nordsøens smukke fiskearter.

Hirtshals fyr

Rømø, Hirtshals og alt det andet

Der findes mange andre smukke steder at rejse til end Rømø og Hirtshals i Danmark. Dog er det udkanten af landet som de færreste besøger og noget af rigets smukkeste natur. De danske klitter, vinden fra vestkysten og en gammeldags isvaffel minder om dejlige sommerdage i landet. I begge byer er det både muligt at bo på nogle af Danmarks bedste feriecentre direkte ud til vestkysten. Både i Rømø og Hirtshals er her familievenligt og oplevelser og udflugter for hele familien. Kan man lide naturen, lidt motion og udflugter, så er der ingen grund til at flyve væk fra Danmark når man kan opleve det hele på smukke vestkysten.

Tilføj kommentar